Volkswagen APK keuring

De APK keuring wettelijk verplicht

De Volkswagen APK (Algemene Periodieke Keuring) is een keuring die wettelijk verplicht is. Het doel is om door alle auto’s te keuren de verkeersveiligheid te verbeteren daarnaast ook het milieu te beschermen. Het is afhankelijk van de leeftijd van uw auto en het type brandstof hoe vaak en wanneer uw auto een APK keurig nodig heeft. Om er zeker te zijn dat uw Volkswagen niet ongekeurd rond rijdt kunt u de auto 2 maanden voor de APK-vervaldatum laten keuren. Zo kunt u dan weer veilig en vertrouwd rondrijden. In de tabel onderaan deze pagina kunt u eenvoudig zien wanneer en hoe vaak uw Volkswagen APK gekeurd moet worden.

Plan hier online uw afspraak

Volkswagen APK voor €30,-

Er is nu een speciaal actietarief voor de Volkswagen APK. De prijs voor de Volkswagen APK keurig bedraagt €30,-* .Deze prijs is een all-in prijs inclusief btw. Inbegrepen in deze all-in prijs zijn de afmeldkosten, een Viergastest, EOBD-scan of roetmeting. Zo komt u achteraf niet voor onvoorziene kosten te staan.

Gratis APK bij onderhoud

Wanneer u onderhoud laat uitvoeren en de APK hierbij combineert dan is de Volkswagen APK gratis**. Het enige wat u dan nog moet betalen zijn de wettelijke afmeldkosten die € 4,35 bedragen. Mocht er toch een reparatie nodig zijn na de keuring, dan weet u in ieder geval zeker dat uw Volkswagen in goede handen is. Om niet voor nare verassingen te komen staan krijgt u vooraf altijd een heldere offerte en daarnaast ook twee jaar garantie. Deze garantie geldt op zowel de onderdelen als ook de reparatie zelf.

Meestal geen dekking bij een verlopen APK

Wanneer uw APK verlopen is mag u niet de openbare weg op. Mocht u dan toch betrokken raken bij een ongeval dan wordt de schade in de meeste gevallen niet vergoed. Mocht het ongeval veroorzaakt zijn door een gebrek aan de auto wordt deze schade zeker niet vergoed door uw verzekeraar. Wanneer het ongeval niet veroorzaakt is door de technische staat van de auto vergoed de verzekeraar dit in de meeste gevallen wel. U moet dit dan wel eerst aan kunnen tonen dat het ongeval niets te maken heeft met een mankement aan de auto. Zorg er daarom altijd voor dat uw Volkswagen op tijd voorzien is van een geldige APK om nare situaties te voorkomen.

Afspraak maken   Direct contact

Voertuigsoort Datum eerste
toelating
Brandstofsoort Wanneer keuren?
Personenauto’s en
lichte bedrijfsauto’s
(tot en met 3.500 kg)
Na 1 januari 2005 Benzine en/of
elektromotor of
anders
Eerste APK na 4 jaar,
daarna twee keer na
2 jaar, daarna elk jaar
Na 1 januari 2005 Diesel, gas of anders
(evt. i.c.m. elektrisch)
Eerste APK na 3 jaar,
daarna elk jaar
Vóór 1 januari 2005,
voertuig niet ouder
dan 30 jaar
Alle soorten Eerste APK na 3 jaar,
daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of
ouder
Alle soorten Eens per 2 jaar
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten Geen APK-plicht
Bijzondere voertuigen
(taxi, ambulance, bus,
vervoer gevaarlijke
stoffen)
Alle toelatingsdata Alle soorten Elk jaar APK

 

* Prijs is inclusief btw, afmeldkosten en viergas-test, EOBD-scan of roetmeting en gelden voor auto’s met zowel benzine- als diesel-motoren. Bij de gratis APK in combinatie met onderhoud betaalt u alleen de wettelijke € 4,35 afmeldkosten. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties.
** Onderhoud dat in aanmerking komt voor deze actie: Vast onderhoud elke 15.000 km of 12 maanden of Longlife service bij maximaal 30.000 km / 2 jaar.