Header mobiel

Great minds lease a bike

Lease a Bike

De fiets van de zaak wordt anno 2023 steeds populairder. Zeker met de aantrekkelijke fietsregeling van Lease a Bike. Via deze fietsregeling kunnen u en uw medewerkers e-bikes, racefietsen, stadsfietsen en zelfs bakfietsen leasen met de nodige voordelen. Dat geldt voor uw vitaliteit, maar ook qua kostenbesparing en op gebied van milieu. 

Dankzij het volledig digitale en geautomatiseerde platform van Lease a Bike kost de uitrol in samenwerking met De Mobiliteit voor Morgen van een zakelijk fietsplan amper tijd. Hieronder vindt u alles wat u moet weten van een fietsplan van Lease a Bike. U vindt ook alle mogelijkheden en informatie terug via de whitepaper van Lease a Bike. Download 'm eenvoudig en lees deze in alle rust op een ander moment.

VLOG - Geert 1808

Gratis whitepaper over Lease a Bike

Wilt u alle mogelijkheden van Lease a Bike rustig kunnen doornemen? Ga dan voor de whitepaper van Lease a Bike. Hierin staat alles wat u moet weten voordat u begint met de fietsregeling. Laat uw gegevens achter en ontvang direct de whitepaper in uw mailbox.

download_whitepaper_lease_a_bike

Hoe werkt een fietsregeling via Lease a Bike?

Heeft u interesse in een fietsregeling via Lease a Bike? Dan is het goed om te weten hoe zo'n fietsregeling in zijn werk gaat. Deze regeling is van toepassing op alle type fietsen, waaronder bijvoorbeeld stadsfietsen, e-bikes, of bakfietsen, zolang er maar (deels) zelf getrapt moet worden.

Als werkgever kunt u zelf bepalen wat u doet met de leasekosten van de fiets. U kunt deze volledig op u nemen, delen met de werknemer of ervoor kiezen dat de werknemer alles zelf betaalt.

Met de zogenoemde cafetariaregeling valt er voor de werknemer ook een fiscaal voordeel te behalen. Het brutoloon wordt hiermee tijdelijk verlaagd waardoor de werknemer uiteindelijk minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Houd er rekening mee dat leasefietsen ook onder de bijtellingsregeling vallen. Bij leasefietsen geldt een bijtellingspercentage van 7%.

Werkgever investeert:

 • Extra secundaire arbeidsvoorwaarden
 • In combinatie met een leaseauto
 • Deel van mobiliteitsbudget

Gedeelde investering:

 • Werkgever en werknemer bepalen verdeling in kosten
 • Vaste bijdrage per maand

Werkgever faciliteert:

 • Leasebedrag wordt verrekend met brutoloon
 • Fiscaal voordeel van 25-40%

Bereken uw voordeel via Lease a Bike

Via onderstaande calculator van Lease a Bike berekent u eenvoudig uw maandbedrag en wat uw voordeel is ten opzichte van het kopen van een fiets.

Fietsen maakt gezonder en gelukkiger

Bewegen is gezond en daarmee is fietsen dus ook gezond. Fietsen heeft een positief effect op de fysieke en geestelijke gezondheid. Het is daarom ook de voornaamste reden waarom werknemers uiteindelijk op een fiets van de zaak stappen. 

Stappenplan voor Lease a Bike

 1. Bedrijf wordt klant van Lease a Bike en bepaalt de voorwaarden;
 2. Interne promotie en digitale toestemming. Wij ondersteunen hierbij;
 3. De medewerker kiest zijn leasefiets bij de dealer naar keuze;
 4. Werkgever verwerkt contracten in de salarisadministratie

De werknemer doorloopt de volgende stappen:

 1. Werknemer ontvangt e-mail met toestemming;
 2. De werknemer kiest de leasefiets bij een dealer naar keuze;
 3. Werknemer gaat digitaal akkoord;
 4. Werknemer stapt op zijn nieuwe fiets.

Voordelen voor werkgevers

Duurzaamheid

Een fiets is ruim 30 keer schoner dan een auto. Regelmatige fietsers zijn ook minder vaak ziek.

Goed werkgeverschap

Leasefiets kan uitstekend naast een leaseauto en OV-kaart. Daarnaast mag de leasefiets naast kilometervergoeding. U bepaalt zelf of u meebetaald of alleen faciliteert.

Besparing op kosten

Leasefiets is 10 keer goedkoper dan een leaseauto. U bespaart op parkeerkosten en u kunt 17% besparen op sociale lasten wanneer u faciliteert.

foto_dmvm_onzemensen

Onze mobiliteitsexperts

Wilt u aan de slag gaan met Lease a Bike? Of wilt u meer informatie over de fietsregeling? Kom dan in contact met de mobiliteitsexperts van De Mobiliteit voor Morgen. Zij geven antwoord op al uw vragen en denken graag mee over de mobiliteitsvraagstukken waar u mee zit. 

Adviesgesprek aanvragen

Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in, een van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat indien een werknemer voortijdig uit dienst gaat?

Werkgever en werknemer sluiten onderling een addendum af op de bestaande arbeidsovereenkomst. Lease a Bike levert hiervoor een format aan waarin afspraken worden vastgelegd bij voortijdige beëindiging van de werknemer, zoals dat de werknemer bij (vrijwillig) uitdiensttreding verplicht is om de resterende leasetermijnen netto af te betalen. In deze constructie betaalt de werkgever altijd eerste resterende leasetermijnen aan de leasemaatschappij, welke hij vervolgens netto verhaalt bij de werknemer. Hierbij is het ook mogelijk voor de werknemer om de fiets over te nemen, waarbij het overnamebedrag wordt verrekend met de resterende leasetermijnen.

Indien een werkgever deze voorwaarde niet opneemt biedt Lease a Bike drie andere opties om het risico voor de werkgever tot enn minimum te beperken:

 • Werkgever krijgt de optie om de resterende leasetermijnen af te betalen (zonder service en verzekering kosten);
 • Werkgever vindt een andere werknemer die het bestaande leasecontract overneemt;
 • Werkgever kan maximaal 4% van de actieve leasecontracten boetevrij inleveren bij de leasemaatschappij.
Wat gebeurt er met de netto woon-werk kilometervergoeding?

De leasefiets mag altijd in combinatie met de leaseauto, openbaar vervoer en de netto woon-werk kilometervergoeding worden aangeboden. Voor de dagen en/of kilometers dat zij met de auto of het openbaar vervoer reizen mag de werkgever de kilometervergoeding blijven uitkeren. Echter, voor de afgelegde kilometers met de leasefiets heeft de werknemer géén recht meer op de onbelaste kilometervergoeding. Belangrijk is dat de werkgever deze verdeling aannemelijk kan maken, eventueel in overleg met de belastinginspecteur.

Wat is de terugkerende workload voor salarisadministratie?

De workload voor de salarisadministratie is minimaal. Lease a Bike levert één keer per maand een export vanuit het platform met een compleet overzicht van deelnemende werknemers, de ontvangstdatum van de fiets en het eventueel in te houden bedrag van het brutoloon. Dit hoeft slechts éénmalig bij aanvang van het contract ingeregeld te worden.


 

Valt het binnen de werkkostenregeling?

Nee, alle bijdragen van de werkgever voor een leasefiets vallen buiten de werkkostenregeling (WKR).

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van het platform?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van het Lease a Bike platform.