APK

Veiligheid en milieu

APK 

De Algemene Periodieke Keuring.

APK vanaf slechts € 35

De Algemeen Periodieke Keuring (APK) is in Nederland een verplichte keuring. Je auto wordt nagekeken op de minimale veiligheids- en milieueisen, zoals verlichting, remmen en banden en registratie. 

APK

Vakkundig en snel

Onze werkplaatsen zijn erkende RDW-keuringsinstanties die je auto door-en-door kennen. Hierdoor wordt de APK vakkundig en snel uitgevoerd, zodat je weer snel op weg kunt. Het is afhankelijk van de leeftijd van je auto en het type brandstof hoe vaak en wanneer je auto een APK keurig nodig heeft. 

Wanneer kun je je auto APK laten keuren?

Om zeker te zijn dat je auto niet ongekeurd rond rijdt kun je de auto 2 maanden voor de APK-vervaldatum laten keuren. Zo kun je weer veilig en vertrouwd rondrijden. In de tabel kun je eenvoudig zien wanneer en hoe vaak je auto APK gekeurd moet worden.

Leeftijd van uw autoBrandstofsoort Wanneer kunt u keuren 
Jonger dan 1 januari 2005Benzine, alcohol en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
Jonger dan 1 januari 2005DieselEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaarAlle soortenEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005 (Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)Alle soortenElk jaar APK.

 

 

Wat er wordt gecheckt

  • Verkeersveiligheid. Profieldiepte van de banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu. De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
  • Registratie. Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.
APK

APK voor jouw auto

Vanaf slechts € 35 kunt je je auto APK laten keuren door onze keurmeesters. Blijkt na de APK dat er onderhoud nodig is? Dan is de APK helemaal gratis!**

APK vanaf € 35

De prijs voor een APK keuring is vanaf € 35,-. Deze prijs is een all-in prijs inclusief btw. Inbegrepen in deze all-in prijs zijn de afmeldkosten, een Viergastest, EOBD-scan of roetmeting. Zo kom je achteraf niet voor onvoorziene kosten te staan.

Gratis APK bij onderhoud

Wanneer je onderhoud laat uitvoeren en de APK hierbij combineert dan is de APK gratis**. Het enige wat je dan nog moet betalen zijn de wettelijke afmeldkosten die € 4,35 bedragen. Mocht er toch een reparatie nodig zijn na de keuring, dan weet je in ieder geval zeker dat je auto in goede handen is. Om niet voor nare verassingen te komen staan krijg je vooraf altijd een heldere offerte en daarnaast ook twee jaar garantie. Deze garantie geldt op zowel de onderdelen als ook de reparatie zelf.

Laat je APK niet verlopen

Wanneer je APK verlopen is mag je niet de openbare weg op. Mocht je betrokken raken bij een ongeval dan wordt de schade in de meeste gevallen niet vergoed. Mocht het ongeval veroorzaakt zijn door een gebrek aan de auto wordt deze schade zeker niet vergoed door je verzekeraar. Wanneer het ongeval niet veroorzaakt is door de technische staat van de auto vergoed de verzekeraar dit in de meeste gevallen wel. Je moet dit dan wel eerst aan kunnen tonen dat het ongeval niets te maken heeft met een mankement aan de auto. Zorg er daarom altijd voor dat je auto op tijd voorzien is van een geldige APK om nare situaties te voorkomen.

* Prijs is inclusief btw, afmeldkosten en viergas-test, EOBD-scan of roetmeting en gelden voor auto’s met zowel benzine- als diesel-motoren. Bij de gratis APK in combinatie met onderhoud betaalt u alleen de wettelijke € 4,35 afmeldkosten. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties.

** Onderhoud dat in aanmerking komt voor deze actie: Vast onderhoud elke 15.000 km of 12 maanden of Longlife service bij maximaal 30.000 km / 2 jaar. Actie geldt alleen voor Volkswagen, Audi, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens.