Tiguan 2024 (4)-hero

Voor de zakelijke rijder

Financial lease

Na de leaseperiode is de auto van jou.

Financial lease is de perfecte oplossing voor iedereen die graag een personenauto of bedrijfswagen wil aanschaffen zonder meteen een grote investering te doen. Je koopt zelf de auto en sluit de koopovereenkomst. Terwijl wij de auto financieren, betaal je een vast bedrag per maand om hem af te betalen. Na afbetaling van het kredietbedrag en eventuele slottermijn ben jij de eigenaar van het voertuig.

Audi Q8 e-tron (8)

Geen grote investering

Het juridisch eigendom blijft gedurende het contract bij ons. Wanneer de laatste betaling is voldaan en eventuele slottermijn is ingelost, wordt het juridisch eigendom automatisch overgezet. Op dat moment bij jij direct eigenaar van de auto. 

Bij Financial Lease regel je zaken als onderhoud, reparatie, verzekeringen en vervangend vervoer zelf. Wel profiteer je van de fiscale voordelen die Financial Lease te bieden heeft. Vind je de service en ontzorging wat betreft je leaseauto toch erg belangrijk? Dan sluit Full Operational Lease beter aan bij jouw wensen.

Voordelen

  • Aflossing
  • Investeringsaftrek
  • Renteaftrek
  • BTW-teruggaaf
  • Auto staat op jouw balans
  • Bij einde contract direct juridisch eigenaar
  • Behoud van liquiditeit
Volkswagen Bedrijfswagens Crafter_acties Q4 hero mobiel

Verschil met Operational Lease

Het grootste verschil tussen Financial en Operational Lease is het hebben van economisch eigendom. Bij Operational Lease ligt het economisch eigendom bij ons en bij Financial Lease ligt dit bij jou. Bij Financial Lease moet de investering dus worden geactiveerd bij jou op de bedrijfsbalans. Dit is voor de ene onderneming voordelig, terwijl het voor de ander een nadelig effect heeft. 

Omdat het economisch eigendom bij Financial Lease bij jou ligt, kunnen daar fiscale voordelen aan verbonden zijn. Binnen de fiscale richtlijnen mag je namelijk naar eigen inzicht op het geactiveerde object aflossen. Deze zogenoemde 'on balance' financiering kan voor kleine bedrijven en zelfstandig ondernemers dus aantrekkelijker zijn dan een 'off balance' financiering. 

Wij denken graag met je mee

Heb je nog vragen over Financial Lease? Of wil je graag weten welke vorm van leasen het beste bij jou en je bedrijf past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Huidige voorraad