Bandenwissel

Het bandenhotel

Banden

Veilig rijden. Zuinig rijden.

Bandenwissel

Goede banden zijn essentieel voor je veiligheid. Uitgedroogde banden kunnen leiden tot een klapband en banden met een sterk verminderd profiel slippen sneller.

Bandenwissel

Goede banden zijn essentieel

Als de bandenspanning te laag is, verbruik je meer brandstof en rijd je dus minder zuinig. Zorg daarom dat je banden in orde zijn. Wij helpen je graag met het controleren van je banden. Als dat nodig is repareren of vervangen we de banden direct.

Wielenwissel

Waar laat je de zomer- of winterbandenset wanneer je deze niet gebruikt? Ons ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Daar kunnen de vier zomer- of winterbanden (eventueel met velgen) na een professionele wissel worden opgeslagen. Voor € 119 krijgt je één keer een setwissel en opslag per seizoen, bijvoorbeeld van november tot april. Dat is dus gemak én extra (opslag)ruimte voor een aantrekkelijke prijs.

BWG1301 VW-BEDRIJFSWAGENS_CRAFTER 0332 BEW

April tot oktober

Zomerbanden

Als het kwik boven de 7 graden stijgt, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen en natte weersomstandigheden te doorstaan. Als je in warme maanden op zomerbanden rijdt, verkort je je remweg, vergroot je de controle over het stuur en vermindert het slipgevaar bij nat weer.

November tot maart

Winterbanden

Sneeuw, regen en ijzel - je banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Door het speciale profiel en de flexibele rubbersamenstelling houden winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden goed staande. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, raden wij ze wel aan. Ze verbeteren de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk.

Het hele jaar

All Season-banden

Echt extreme weeromstandigheden kennen we in Nederland nauwelijks. Daarom zijn All Season-banden in ons land ook een goede optie. Deze banden zijn door hun innovatieve profiel heel geschikt om het hele jaar door te gebruiken en leveren goede prestaties op zowel droge, natte als besneeuwde wegen.

Bandenwissel voor je auto

Laat je banden wisselen door een van onze gespecialiseerde monteurs.

Onze prijzen

 

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs*
Band vervangen€ 25
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag€ 59
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag€ 119
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag€ 119
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag€ 179

* Vanafprijzen: inclusief btw. Exclusief materiaal, balanceren en BEM.

Bandenwissel

Bandentips

  • De juiste druk vind je in de handleiding of aan de binnenkant van de tankklep. Tel daar bij winterbanden 0,2 bar bij op. Zorg dat je de spanning meet bij een koude band.
  • Controleer de profieldiepte regelmatig. 1,6 mm is het wettelijk minimum.
  • Wij raden aan je vóór- en/of achterbanden tegelijkertijd te vervangen. Met ongelijke banden heb je minder grip.
  • Controleer je banden en reserveband regelmatig op beschadigingen.

Bandenwissel bij De Waal

Plan online een afspraak of neem contact op met een van onze vestigingen. 

Bandenwissel