Private lease

All-in, alleen nog zelf tanken

Veelgestelde vragen  

Over private lease

We begrijpen dat u vragen heeft

Daarom hebben wij hier de veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Wij hopen hiermee uw vragen te hebben beantwoord. En mocht dat niet het geval zijn kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

All-in prijs, wat houdt dat in?

Met all-in bedoelen we ook écht all-in: u betaalt alleen de brandstof. In de vaste maandelijkse kosten zijn inbegrepen:

 • Afschrijving en rente
 • Reparatie, onderhoud en banden (winterbanden leverbaar tegen een meerprijs)
 • Schadeherstel
 • Houderschapsbelasting
 • Allrisk autoverzekering, inclusief inzittenden
 • Pechhulp en vervangend vervoer binnen 24 uur in heel Europa
 • Inclusief BTW en BPM

Bij niet-verhaalbare schades kost het u dus alléén uw eigen risico per schadegeval. Boetes, tol, het wassen van de auto en meer dan vooraf afgesproken gereden kilometers zijn voor eigen rekening. Eventuele extra’s zoals winterbanden zijn ook leverbaar tegen een meerprijs.

Kan ik voorafgaand aan het private-leasecontract mijn auto inruilen?

Ja, dit is mogelijk. U krijgt dan de inruilwaarde van de auto op uw bankrekening gestort als cashback. De inruilwaarde in mindering brengen op het private lease maandbedrag is niet mogelijk. 

Mogen er anderen in de auto rijden?

Iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. De auto mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

Moet ik een aanbetaling doen?

Een aanbetaling inbrengen in het leasecontract is niet mogelijk.

De eerste incasso van het private-leasecontract is de startfactuur. U betaalt de leasetermijnen vooruit. De incasso vind standaard plaats op de eerste van de maand. Bent u al voor de eerste van de maand in uw auto gaan rijden, dan worden deze dagen tegelijkertijd geïncasseerd met de vaste maandelijkse incasso.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een private-leasecontract?

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een private-leasecontract aanvragen. Om te controleren of een private-leasecontract financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s). Daarnaast raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van een private-leasecontract navragen of er al een krediet geregistreerd is. Wij laten het private-leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel.

De registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%. Voorbeeld: Stel de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 199. Het bedrag dat bij BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x € 199 x 65% = €6.209. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Kan ik vooraf een proefrit maken?

Wij bieden altijd een proefrit aan met de auto die u voor ogen heeft, zodat u zeker weet dat het de juiste keuze is. Niets is vervelender dan een auto die niet rijdt zoals u verwacht, en dat begrijpen we.

Kan ik mijn private-leasecontract voortijdig opzeggen?

Dat kan. Belangrijk is wel te weten dat er verschillende redenen met bijbehorende kosten zijn om uw contract op te zeggen. 

Kosteloos opzeggen

Een private-leasecontract kan kosteloos opgezegd worden als één van onderstaande omstandigheden zich voordoet en aantoonbaar zijn:

 • Echtscheiding, door middel van een beschikking van de Rechtbank of ontbindingsovereenkomst (convenant).
 • Onvrijwillige werkloosheid, door middel van een toekenningsbrief UVW.
 • Arbeidsongeschiktheid >80%. Dit toont u aan met een besluit van het UWV of de eigen arbeidsongeschiktheidsverzekeraar.
 • Overlijden, door middel van een overlijdensakte.
Voortijdig opzeggen

Gelden deze redenen niet voor u? Ook dan kunt u uw private-leasecontract vroegtijdig opzeggen.

 • Binnen het eerste jaar geldt een opzeggingsvergoeding van 100% van het private-leasetarief over de resterende leasetermijn in het eerste jaar.
 • Na het eerste jaar geldt een opzeggingsvergoeding van 40% van de nog resterende leasetermijnen.

Rekenvoorbeeld vaste opzeggingsvergoeding: Het vaste percentage is 40%. Het termijnbedrag is € 200. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op degen het begin van de 25e maand. Zonder de opzegging zou u aab termijnbedragen nog 12 maanden x € 200 = € 2.400 moeten betalen. de opzeggingsvergoeding bedraagd 40% van € 2.400 = € 960.

In artikel 47 in de 'Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease - versie 01-12-2017' leest u alle voorwaarden over het private-leasecontract.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u niet gevonden wat u zocht? Kom langs in de showroom of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag om uw vraag beantwoord te krijgen.