Golf Variant R-Line

All-in, alleen nog zelf tanken

Alles over Private lease  

Vanaf € 359 per maand

Wat is private lease?

Private lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd. Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten. 

Het enige wat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes, tol, het wassen van de auto en bijvoorbeeld te veel gereden kilometers. Daarnaast is er bij schade aan de auto die niet verhaald kan worden sprake van een eigen risico. Het maandbedrag kan alleen aangepast worden wanneer belastingen of wetten wijzigen. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW-aanpassing.

Private lease

Voordelen van private lease

Zorgeloos een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand bij De Waal, betaal alleen de brandstof!

 • Betaal een vast bedrag per maand, all-in leaseprijs
 • Geen grote investering nodig en toch nieuw rijden
 • Geen zorgen over onderhoud of reparatie
 • Bij persoonlijke omstandigheden makkelijk opzegbaar

Inbegrepen componenten private lease

✔ Afschrijving  ✔ Rente  ✔ Afleveringskosten  ✔ Verzekering  ✔ Wegenbelasting  ✔ Reparaties  ✔ Onderhoud  ✔ Vervanging van banden  ✔ Schadeherstel  ✔ Glasreparatie  ✔ Vervangend vervoer na 24 uur  ✔ (Inter)nationale pechonderweg-hulpdienst  ✔ BTW

Brandstof en te veel gereden kilometers

Het enige wat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes, tol, het wassen van de auto en bijvoorbeeld te veel gereden kilometers. Daarnaast is er bij schade aan de auto die niet verhaald kan worden sprake van een eigen risico. Het maandbedrag kan alleen aangepast worden wanneer belastingen of wetten wijzigen. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW-aanpassing.

Private lease

Private lease uw favoriete merk

Bij De Waal Autogroep kun je een Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda private leasen. Ontdek welk merk bij jou past!

 

Veilig, verantwoord en vertrouwd

Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease is het kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een auto te private leasen met duidelijke algemene voorwaarden en eerlijke spelregels. De voordelen op een rij:

 • Eerlijke voorwaarden
 • Compleet product
 • 14 dagen bedenktijd
 • Bescherming tegen te hoge lasten
 • Zekerheid bij klachten

Lees meer over het Keurmerk Private Lease op de website van het keurmerk.

Keurmerk Private lease
Private lease

Wij helpen u graag

Heb je vragen over private lease, of kunnen wij je op een andere manier van dienst zijn, neem dan vrijblijvend contact op ons op.

Veelgestelde vragen over private lease

All-in prijs, wat houdt dat in?

Met all-in bedoelen we ook écht all-in: u betaalt alleen de brandstof. In de vaste maandelijkse kosten zijn inbegrepen:

 • Afschrijving en rente
 • Reparatie, onderhoud en banden (winterbanden leverbaar tegen een meerprijs)
 • Schadeherstel
 • Houderschapsbelasting
 • Allrisk autoverzekering, inclusief inzittenden
 • Pechhulp en vervangend vervoer binnen 24 uur in heel Europa
 • Inclusief BTW en BPM

Bij niet-verhaalbare schades kost het je dus alléén je eigen risico per schadegeval. Boetes, tol, het wassen van de auto en meer dan vooraf afgesproken gereden kilometers zijn voor eigen rekening. Eventuele extra’s zoals winterbanden zijn ook leverbaar tegen een meerprijs.

Kan ik voorafgaand aan het private-leasecontract mijn auto inruilen?

Ja, dit is mogelijk. Je krijgt dan de inruilwaarde van de auto op je bankrekening gestort als cashback. De inruilwaarde in mindering brengen op het private lease maandbedrag is niet mogelijk. 

Mogen er anderen in de auto rijden?

Iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. De auto mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

Moet ik een aanbetaling doen?

Een aanbetaling inbrengen in het leasecontract is niet mogelijk.

De eerste incasso van het private-leasecontract is de startfactuur. Je betaalt de leasetermijnen vooruit. De incasso vindt standaard plaats op de eerste van de maand. Ben je al voor de eerste van de maand in je auto gaan rijden, dan worden deze dagen tegelijkertijd geïncasseerd met de vaste maandelijkse incasso.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een private-leasecontract?

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een private-leasecontract aanvragen. Om te controleren of een private-leasecontract financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s). Daarnaast raadplegen wij het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag van een private-leasecontract navragen of er al een krediet geregistreerd is. Wij laten het private-leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel.

De registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%. Voorbeeld: Stel de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 199. Het bedrag dat bij BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x € 199 x 65% = €6.209. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Kan ik vooraf een proefrit maken?

Wij bieden altijd een proefrit aan met de auto die je voor ogen heeft, zodat je zeker weet dat het de juiste keuze is. Niets is vervelender dan een auto die niet rijdt zoals je verwacht, en dat begrijpen we.

Kan ik mijn private-leasecontract voortijdig opzeggen?

Hoewel je een Private Lease-contract voor enkele jaren afsluit, is het mogelijk om vroegtijdig het contract te beëindigen. Bij opzeggen wordt bepaald hoeveel van de resterende termijnen nog moeten worden betaald. Hierbij kunnen nog eventuele additionele kosten worden gerekend voor niet gemelde schades en/of meer gereden kilometers.

In bepaalde omstandigheden is het mogelijk om vroegtijdig een Private Lease-contract te beëindigen. Maar dit kan alleen wanneer er sprake is van inkomensachteruitgang door een van de volgende situaties:

 • Arbeidsongeschiktheid
 • Onvrijwillige werkloosheid
 • Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap

In deze gevallen zullen wij aan de hand van de gewijzigde financiële situatie beoordelen of de maandprijs zoals afgesproken in het Private Lease-contract niet meer betaald kan worden. Wanneer dit het geval is kan het contract kosteloos worden beëindigd.