Wat is Apple CarPlay?

24 augustus 2020 Audi Apple Carplay

Het mediascherm van uw Audi om de apps van uw iPhone mee te bedienen? Dat kan met Apple CarPlay. Wanneer uw auto is uitgerust met deze handige feature, kunt u gemakkelijk op Spotify uw favoriete nummer opzoeken, uw volgende afspraak bekijken in de agenda en WhatsApp berichten laten voorlezen. Zo houdt u uw ogen op de weg én voorkomt u die hoge boete voor het vasthouden van uw mobiele telefoon.

U stapt in en uw iPhone koppelt zich automatisch met uw Audi. Met Audi Connect hoeft u uw telefoon er niet meer bij te pakken tijdens het rijden. Wel zo veilig. U bedient uw favoriete apps voor muziek, telefonie, navigatie, enzovoorts, via het grote touchscreen van uw Audi. De looks zijn zelfs hetzelfde als op uw iPhone!

Alleen als het veilig kan

Niet alle apps van uw mobiele telefoon worden op het scherm weergegeven. De Apple ontwikkelaars van CarPlay hebben het wel zo ingericht, dat u alleen die app kunt gebruiken die samengaan met autorijden. Netflix & Drive zit er dus, gelukkig maar, niet in.

Welke apps met Apple CarPlay?

U kunt de verschillende soorten apps die u kunt bedienen met Apple CarPlay het beste indelen in categorieën:

 • Apples eigen apps
  > Denk bijvoorbeeld aan je agenda, telefoon, Siri, kaarten, enzovoorts
 • Muziek
  > Apple Music, Spotify, Weezer, Podcasts, RadioNED, TuneIn
 • Navigatie
  > Flitsmeister, Google Maps, Waze, ParkMobile
 • Berichten
  > WhatsApp, berichten
 • Audioboeken
  > Audiobooks, Audible

Vanaf welke iPhone werkt Apple CarPlay?

Om Apple CarPlay te kunnen gebruiken op uw iPhone, heeft u minimaal een iPhone 5 nodig. Vóór deze generatie werkt het niet. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat misschien niet alle functies te zijn gebruiken wanneer u een wat ouder model hebt.

Apple CarPlay draadloos of met USB-kabel

Met de nieuwste generatie van de infotainmentsystemen van Audi kunt u Apple CarPlay draadloos gebruiken. Deze koppeling is sinds deze nieuwe generatie mogelijk via bluetooth. Heeft uw Audi niet deze generatie? Dan koppelt u uw iPhone eenvoudig met een USB-kabel aan het infotainmentsysteem en dan werkt alles even vlekkeloos en gemakkelijk.

Wilt u weten of u Apple CarPlay draadloos of met een USB-kabel kunt gebruiken? We informeren u graag. Klik op deze link.

Heeft mijn auto Apple CarPlay?

Niet iedere Audi is standaard uitgerust met Audi Connect. Vanaf 2015 zijn alle Audi’s leverbaar met Apple CarPlay, met uitzondering van de vorige generatie Audi A1. Uw Audi moet uitgerust zijn met de optie Audi Connect om Apple CarPlay te kunnen gebruiken. Wanneer u geen mediascherm heeft in uw auto, heeft u in ieder geval géén Audi Connect. Op dit scherm bedient u namelijk de apps van iPhone.

Wanneer u op uw mediascherm kiest voor “Phone”, staat daar de optie Audi Connect bij. Hiermee kunt u uw iPhone koppelen aan uw Audi.

Komt u er niet helemaal uit? We helpen u! Klik op de button.

Help mij

Apple CarPlay achteraf inbouwen

Heeft uw Audi geen mogelijkheid tot Apple CarPlay? In veel gevallen kunnen we het achteraf inbouwen voor u.

Wij kunnen binnen 5 minuten voor u uitzoeken of we in uw Audi Apple CarPlay kunnen inbouwen. En dan laten we u natuurlijk gelijk weten wat dat kost.

Ik heb interesse

Is er een alternatief voor Android?

Voor Android bestaat er AndroidAuto. Helaas is deze applicatie in Nederland nog niet vrijgegeven. Op dit moment heeft u daar dus nog niks aan. Maar wanneer deze wel wordt vrijgegeven, kunt u hem gelijk gebruiken in uw Audi met FullLink. Zo goed voorbereid is Audi wel.

Terug naar nieuwsoverzicht