Algemeen nieuws

Altijd up-to-date

Algemeen nieuws

Altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij De Waal Autogroep. 

De Waal x OFM rally (11)
7 mei 2024
Flink bedrag opgehaald voor stichting Mannen voor Mannen

Tijdens de allereerste De Waal x OFM. Rally is er maar liefst € 4.500 opgehaald voor de stichting Mannen voor Mannen

cupra-leon-01
1 mei 2024
Vernieuwde CUPRA Leon: nieuwe dimensies in design en hybride-performance

De vernieuwde CUPRA Leon (Sportstourer) maakt zijn opwachting in de coulissen. Het design is opgefrist en het interieur van hoogwaardig niveau.

cupra-formentor-01
30 april 2024
Vernieuwde CUPRA Formentor: iconisch design en grotere elektrische range

De CUPRA Formentor is in het nieuw gestoken. Het interieur is vernieuwd en de rijdynamiek is meer dan ooit. Met krachtige plug-in hybridetechnologie en elektrische range van ruim 100 km. 

wintersport Hero mobiel
21 februari 2024
De checklist om veilig op wintersport te gaan

Wil je je auto optimaal voorbereiden voor de wintersport, zodat jij veilig op skivakantie kunt? Ontdek dan onze handige checklist voor een veilige reis! 

Plaatsing zonnepanelen Geldermalsen (3)
19 september 2023
Zonnepanelen bij Audi De Waal

De nieuwe zonnepanelen installatie bij Audi De Waal in Geldermalsen levert voldoende energie zodat op zonnige dagen voldoende stroom wordt geleverd voor deze hele vestiging.

Verzekeringen
11 juli 2023
3 (nee, 4) argumenten waarom jij blij wordt van een merkverzekering

Een auto - nieuw of tweedehands - verzeker je. Maar welke verzekering sluit je af? Neem een merkverzekering. In dit blog vertellen we je waarom.

A3 Sportback
27 juni 2023
Je auto wassen zonder krassen doe je zo!

Voor de één is het een noodzakelijk kwaad, voor de ander een manier om te ontspannen; het wassen van de auto. Hoe zorg je ervoor dat je je auto op de juiste manier wast zonder hem te beschadigen?

MEBplatform-BUZZ-1920-1080
27 juni 2023
Het MEB-platform, wat is het?

Een term die je waarschijnlijk veel voorbij hoort komen wanneer je op zoek gaat naar een elektrische auto van Volkswagen, Audi, Seat of Škoda; het MEB-platform. Maar wat is dit platform precies en waar staat MEB voor?

HERO-OFM-mobiel
26 juni 2023
Samenwerking tussen OFM. en De Waal Autogroep

De Waal Autogroep is samen met ALMN, De Waal Autoverhuur en Škoda Nederland trotse mobiliteitspartner van de OFM. Ride Series 2023 - 2024. 

Skoda_Zomercheck_mobiel
26 juni 2023
Is jouw auto klaar voor de zomer(vakantie)?

Ieder jaar gaat ruim 85% van de Nederlanders op vakantie, waarvan 44% met de auto. Ga jij deze zomer ook met de auto op vakantie? Ga dan veilig en goed voorbereid de weg op aan de hand van deze tips.

Audi_Geldermalsen_mobiel
26 juni 2023
Zorgeloos occasion rijden met een afleverpakket

Kiezen voor een dealeroccasion is een prima keuze. Wil je helemaal zeker zijn van een verstandige koop? Kies dan voor één van onze drie afleverpakketten.

image00014
25 mei 2023
Unieke levering voor De Waal Zaltbommel

Deze week heeft De Waal Zaltbommel een unieke levering! Er zijn drie van de twintig T-Roc Cabrio R-Line Edition Grey uitgeleverd vanuit De Waal. 

abab08c4-f105-45ab-aaf5-27ea8733ded2
22 mei 2023
Opening Plus Giel Smits

Plus Giel Smits is volledig vernieuwd! Op 26 april heropende de Culemborgse supermarkthouder de omgebouwde winkel. De Waal Culemborg was aanwezig bij de officiële opening met een leuke winactie. 

Volkswagen ID.5 GTX
16 mei 2023
Hoe optimaliseer ik de actieradius van mijn elektrische auto?

De actieradius van elektrische auto’s volgens de fabrieksopgave pakt in de praktijk vaak anders uit. Daar zijn allerlei oorzaken voor, lees hier onze tips om jouw actieradius te vergroten.

Taxatie-2
26 april 2023
Zo uitvoerig taxeert De Waal Autogroep jouw auto

Besluit je om jouw auto in te ruilen voor een nieuwe auto of een occasion? Om de inruilprijs te bepalen worden auto's bij De Waal Autogroep uitgebreid getaxeerd. In dit blog lees je wat daar allemaal bij komt kijken.

Technician Experience (7)
4 april 2023
Een geslaagde Technician Experience

We kijken terug op een zeer geslaagde Technician Experience. Ruim 40 bezoekers kwamen 28 maart naar Geldermalsen om kennis te maken met de toekomst van het vak autotechnicus. 

HEADER_HUURKOOP1
2 februari 2023
Waarom lenen voor een occasion geen gek idee is

Een occasion financieren is niet zo ongebruikelijk als wordt gedacht. Lenen voor een tweedehands auto brengt veel voordelen met zich mee. U kunt zelf aan de knoppen van het maandtarief zitten door bijvoorbeeld meer of minder aan te betalen. 

Accessoires
1 december 2022
Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren weer beschikbaar

Sinds 2020 is het voor particulieren mogelijk om subsidie aan te vragen voor elektrische personenauto's. Vanaf 3 januari 2022 is de subsidiepot weer aangevuld en is het aanvragen van de SEPP weer mogelijk. 

skoda enyaq coupe iv RS
17 oktober 2022
Onderzoek: overheidssubsidie belangrijkste reden aanschaf elektrische auto

De afgelopen jaren is het aantal elektrische auto's in Nederland, maar ook zeker in de rest van Europa sterk gestegen. Vandaar dat e-mobility specialist CTEK onderzoek heeft gedaan naar beweegredenen om voor elektrisch rijden te kiezen.

header_voorraad
14 oktober 2022
Waarom een auto uit voorraad dit jaar nog interessant is

Het einde van het jaar 2022 komt langzaamaan maar zeker in zicht. Voor u wellicht tijd om te kijken naar een nieuwe auto. In dit artikel leggen wij u uit waarom een auto uit voorraad dit jaar wellicht een betere keuze is dan een nieuw te bestellen auto.

header bandenwissel
5 oktober 2022
Waarom is het belangrijk om tijdig uw winterbanden te wisselen?

De winter staat weer voor de deur, dat betekent dat er weer winterbanden onder uw auto gemonteerd kunnen worden. Wij leggen u graag uit waarom het belangrijk is om tijdig uw winterbanden te wisselen.

header_volkswagen_golf
23 augustus 2022
Volkswagen Golf met trekhaak populair als occasion

Uit onderzoek van Autoweek blijkt dat de Volkswagen Golf, in combinatie met een trekhaak, erg populair. Naast de Volkswagen Golf is ook de Volkswagen Polo en Audi A3 en A4 erg populair.

Header
3 augustus 2022
De Waal Autogroep opnieuw ‘Erkend Duurzaam’

Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) reikte het certificaat uit en is het bewijs dat De Waal in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen doorvoert.

Electric Roadshow 2022 1 1700x956
5 juli 2022
Succesvolle Electric Roadshow bij De Waal Autogroep

We kijken terug op een succesvolle editie van onze Electric Roadshow. Van 23 tot en met 29 juni trokken vijf verschillende elektrische modellen langs al onze vestigingen. De Roadshow begon in Gorinchem en ging verder naar Geldermalsen, Tiel, Zaltbommel, Culemborg en Druten.

Duurzame ID4 voor Huisartsenpost 1700x956
18 mei 2022
Duurzame Volkswagens ID.4 voor Huisartsenpost Gorinchem

Gorinchem - De Waal Autogroep heeft maandag 16 mei jl. twee “bijzondere” Volkswagens ID.4 afgeleverd aan de huisartsenpost in Gorinchem. Deze ID.4’s zijn bijzonder omdat ze zijn omgebouwd tot ambulances. 

Caddy Tourtocht 1700x956 2
20 april 2022
Volkswagen Caddy Tourtocht

Tiel – Op zaterdag 9 april jl. werd bij De Waal Autogroep in Tiel De Nationale Caddy Bedrijfswagen Dag georganiseerd. Een tourrit van de Caddy Club R begon en eindigde bij ons Bedrijfswagen Centrum in Tiel. Tientallen Caddy-fanaten uit het hele land kwamen langs om naar de super dikke Caddy’s te kijken. Van standaard uitgevoerde Caddy’s tot helemaal uitgebreid met de mooiste opties.

mobiliteit na corona
17 februari 2022
Mobiliteit na corona: hoe gaat uw organisatie hiermee om?

De coronacrisis nadert het einde. Als gevolg van de versoepelingen zal ook de mobiliteitscijfers langzaam weer naar het oude niveau gaan. Een mooi moment om even stil te staan hoe uw organisatie mobiliteit heeft ingeregeld.

teaser_keyless-entry
16 februari 2022
Is uw auto goed beschermd tegen oprukkende keyless diefstal?

De Duitse ANWB, de ADAC heeft 500 modellen getest op de mogelijkheid van keyless diefstal en er slaagden er maar 24. Van de geslaagden kwamen een groot deel van de modellen van de Volkswagen Autogroep.

tips benzine prijs
15 februari 2022
Vier tips om brandstof te besparen

Niemand houdt ervan om teveel te betalen voor benzine of diesel. Onlangs werd er een record behaald qua benzineprijzen. Daarom geven wij u graag vier tips om brandstof te besparen.

Subsidie elektrische personenauto
22 december 2021
De gevolgen van het regeerakkoord op mobiliteitsbranche

Het nieuwe regeerakkoord is onlangs onthuld en kent ambitieuze plannen. Ook op gebied van mobiliteit gaat er veel veranderen. Wij praten u hier graag over bij.

Gilde krijgt Volkswagen e-up 1700x956
8 december 2021
't Gilde krijgt elektrische Volkswagen e-Up!

De Waal Autogroep heeft donderdag 2 december jl. een mooie, witte Volkswagen e-up! afgeleverd aan ’t Gilde Vakcollege in Gorinchem. Deze elektrische auto is speciaal voor de leerlingen van Autotechniek. Op deze manier kunnen ze meegaan met de nieuwste ontwikkelingen in de branche.

Lange levertijden
14 oktober 2021
Lange levertijden; hoe u alsnog op tijd uw auto heeft

De auto-industrie wordt getroffen door lange levertijden van nieuwe auto’s. Het is een wereldwijd probleem waar de autorijder, dealers en autofabrikanten mee te maken hebben.

Electric Roadshow
13 oktober 2021
De Waal organiseert Electric Roadshow

In één uur tijd twee of drie elektrische auto’s proefrijden en vergelijken! Tijdens de Electric Roadshow van De Waal krijgt u deze unieke kans.

Rioolwerkzaamheden Gorinchem
27 september 2021
Werkzaamheden Gorinchem

Van maandag 27 september tot en met tenminste vrijdag 8 oktober vinden er rioolwerkzaamheden plaats aan de Dokter Schöyerstraat in Gorinchem.

Marters zorgen voor motorschade
10 augustus 2021
Motorschade door knagende marters

 Marters hebben scherpe tanden en klauwen. Hiermee kunnen ze gemakkelijk via de wielkast van uw auto de motorruimte bereiken.

Android auto
4 mei 2021
Android Auto nu ook beschikbaar in Nederland

Google heeft Android Auto officieel beschikbaar gesteld in Nederland. iPhone gebruikers konden al jaren gebruik maken van de handige optie waarmee u met het mediascherm van de auto de apps op uw iPhone kunt bedienen. Mensen met een Android smartphone kunnen nu ook gebruik maken van WeConnect.

Datalek RDC treft De Waal NIET
25 maart 2021
Datalek RDC treft De Waal NIET

Zoals u misschien in het nieuws heeft vernomen, is er een groot datalek bij het RDC; een groot databedrijf in de autosector. De Waal Autogroep maakt geen gebruik van het mailsysteem van deze leverancier. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw gegevens.

Volkswagen Occasion Header
23 maart 2021
Tips voor een occasion, waar moet u echt op letten?

De populariteit van occasions is de laatste maanden onwijs gegroeid. Deze stijging komt mede door het coronavirus. Het openbaar vervoer is minder aantrekkelijk geworden en veel mensen kiezen daarom voor het kopen van een occasion.

Occassioncentrum Geldermalsen
22 maart 2021
De Waal Autogroep opent occasioncentrum in Geldermalsen

Pal aan de A15 in Geldermalsen opent De Waal Autogroep een occasioncentrum. Wij spelen hiermee in op de groeiende vraag naar occasions.

Service Quality Award
5 maart 2021
De Waal Tiel wint Service Quality Award 2021

De Waal Autogroep Tiel heeft de Service Quality Award 2021 gewonnen! In de categorie ‘Best Improver’ staat De Waal met stip op één. Tevreden klanten worden bereikt met goede dienstverlening. Volkswagen AG vindt service van een topniveau daarom al jaren van groot belang. 

Welkom Terug
3 maart 2021
Showrooms van De Waal Autogroep zijn weer geopend

Eindelijk is het zover: We mogen weer! Door versoepelingen van de coronamaatregelen openen wij de deuren van onze showrooms voor iedereen. Ook particulieren zijn vanaf woensdag 3 maart weer van harte welkom in één van onze vestigingen. Natuurlijk gebeurt dit allemaal op een vertrouwde en veilige manier.

Optimalisatie elektrische auto
26 februari 2021
Alles over het opladen van een elektrische auto

Maakt u binnenkort de overstap naar elektrisch rijden? Bent u benieuwd hoe het opladen van zo’n accu precies in zijn werk gaat? In dit artikel leggen we uit waar u allemaal rekening mee kunt houden.

Groei De Waal Outlet
23 februari 2021
Groei van De Waal Outlet: van 50 naar 100 voorraadauto’s

De Waal Zaltbommel is zo’n drie jaar geleden getransformeerd tot dé Outlet vestiging van De Waal Autogroep. In drie jaar tijd is de Outlet formule verder geoptimaliseerd en uitgewerkt.

Private lease
19 januari 2021
Is private lease duur?

In de ogen van sommige mensen is private lease duur. Een perceptie die zeker niet altijd klopt. In veel gevallen is het private leasen van een nieuwe auto écht goedkoper dan koop.

20.000 Taarten
22 december 2020
De Waal doneert taarten aan de zorg

In samenwerking met de organisatie 20.000 taarten voor de zorg doneerde De Waal de afgelopen weken ruim 200 taarten aan de zorgmedewerkers.

Online verkoop De Waal
3 december 2020
NIEUW | Online autoverkoop bij De Waal

Online uw volgende auto kopen? Sinds kort kan dat bij De Waal Autogroep. Bij alle occasions staat een bestelknop en op een veilige en gemakkelijke manier kunnen geïnteresseerden hun nieuwe auto volledig online bestellen.

Electric Roadshow
16 oktober 2020
Roadshow bij De Waal Autogroep

Vier nieuwe modellen ervaren in één uur tijd? Tijdens de Roadshow van De Waal Autogroep kan dat.

ID.3 Volkswagen
28 september 2020
De MIA – interessant bij de aanschaf van een EV

Ondernemers kunnen met behulp van de MIA 13,5% van het investeringsbedrag van elektrische personenauto’s in mindering brengen op de fiscale winst.

Elektrische auto
8 september 2020
Elektrische auto’s – wat heb je allemaal?

Op de Nederlandse automarkt verschijnen steeds meer auto’s met een elektromotor. Van volledig elektrisch, tot plug-in hybrides en mild-hybrides.

Apple CarPlay
24 augustus 2020
Wat is Apple CarPlay?

Wanneer jouw auto is uitgerust met deze handige feature, kun je gemakkelijk op Spotify je favoriete nummer opzoeken, je volgende afspraak bekijken in je agenda en WhatsApp berichten laten voorlezen. 

Ecoleon Homebox
7 augustus 2020
Ecoleon en De Waal gaan duurzame samenwerking aan

Dit keer wordt het Geldermalsense bedrijf de officiële leverancier van laadpalen en laadoplossingen voor het autobedrijf.

volkswagene-up13
29 april 2020
Problemen met een lege accu? Dit is het effect van langdurig stilstaan

Wanneer uw auto lang stil staat, kan dit voor problemen zorgen. Dus maak af en toe wat kilometers, niet alleen fijn voor u maar ook voor uw auto.

distributieriem en multiriem vervangen
16 april 2020
Wanneer moet ik de distributieriem van mijn auto vervangen?

De distributieriem verzorgt een optimale samenwerking tussen de krukas en de nokkenas. Een essentieel onderdeel dus.

Beslagen autoruiten
3 februari 2020
Tips beslagen autoruiten

In dit artikel lees u een aantal nuttige tips om beslagen autoruiten te ontwasemen en te voorkomen.

Winterbanden-1
30 oktober 2019
Kies de juiste band; All season-, winter- of zomerbanden?

De temperaturen worden steeds lager, dus het is nu tijd om te kiezen. Maar welke banden kunt u het beste kiezen?  Wij brengen voor u in beeld wanneer u voor welke band moet kiezen en waar u op moet letten.

Kopen leasen financieren
15 augustus 2019
Een nieuwe auto kopen, leasen of financieren?

Een nieuwe auto rijden betekent niet gelijk dat u ‘m moet kopen. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om in een nieuwe auto te rijden, zonder hem daadwerkelijk aan te schaffen. 

De-Waal-Zaltbommel-mobiel
22 juli 2019
De Waal Zaltbommel gooit het over een andere boeg

De Waal Autogroep heeft de vestiging Zaltbommel omgetoverd tot een Outlet vestiging. Sinds 1 april staan hier scherp geprijsde Volkswagens, Škoda’s en SEAT’s.

Zomervakantie met de auto
28 juni 2019
Een veilige rit naar jouw zomerbestemming

In deze blog leggen we uit hoe je voorbereid de weg op gaat; naar de zomerse temperaturen en de kronkelige bergwegen.

Occasion of nieuw
14 juni 2019
Kiest u voor een nieuwe of tweedehands auto?

Tijd om te beginnen aan de zoektocht naar een nieuwe bolide! Lees in dit artikel meer over de beste keuze voor u.

APK
23 april 2019
Uw auto twee maanden voor uw APK al gekeurd

Is je auto toe aan de APK keuring? Bij De Waal Autogroep adviseren we je graag over de APK.

SEAT Airco
11 juli 2018
Vijf coole tips voor een perfect werkende airco

Hieronder staan vijf van de meest voorkomende fouten en enkele tips om de auto koel te houden: