MOBIEL_HEADER_Niels

Verkoopadviseur

Niels Hakkers

5 vragen aan... Niels

Niels is verkoopadviseur bij Škoda De Waal in Gorinchem. In zijn loopbaan bij De Waal is hij er achter gekomen dat het vak verkoopadviseur echt niet alleen draait om verkopen. Het gaat om verbinding. Benieuwd naar zijn volledige verhaal? Lees dan verder. 

1. Hoe ben je bij De Waal terecht gekomen?

Mijn droom was al jaren om in de auto’s te gaan. Ik zocht een stageplek voor het laatste jaar van mijn studie marketing en communicatie. Eén ding wist ik héél zeker: Ik wilde bij een autobedrijf werken en dan met voorkeur voor een VAG-merk. Zo ben ik dan ook bij De Waal terechtgekomen. Tijdens mijn stage heb ik mijn marktonderzoek geschreven over elektrificatie. Ik was ook vaak “beneden” te vinden, in de showroom, en daar mocht ik steeds meer doen. Aan het einde van mijn stage kreeg ik de vraag of ik bij De Waal wilde komen werken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want De Waal bood mij wat ik zocht! Na de zomervakantie in 2019 ben ik begonnen. De Waal heeft mij intern alles geleerd over het sales vak. De vestigingsmanager van De Waal Gorinchem - Marc de Kort - heeft hier het grootste aandeel in. Ik heb ervaring opgedaan bij Volkswagen/Audi/ Škoda.

4G0A2005
4G0A1979
2. Wat viel je op tijdens je allereerste werkweek als verkoper?

Bij De Waal draait ’t echt om de mens. Verkopen is geen spreekbeurt houden over een auto. Verkopen is samen op zoek naar de ideale auto.  Alles draait om de verbinding met de klant. Alléén op deze manier kun je de perfecte mobiliteitsoplossing aanbieden. Op basis van die klik kun je een sterke relatie opbouwen en samen beginnen aan het leuke avontuur dat leidt tot een nieuwe auto.

3. Kun je benoemen welke belangrijke eigenschap je hebt ontwikkeld?

Kritisch zijn en blijven! Ik onderschatte hoe belangrijk dit is om succesvol te kunnen worden in je vak. Ik ben beter gaan luisteren en wedervragen gaan stellen. Hierdoor weet je tijdens of na een adviesgesprek veel beter wat iemand écht nodig heeft in plaats van wat iemand vraagt. Dat wordt gewaardeerd. Door zowel klanten én collega’s.

4. Kun je iets meer vertellen over je team?

Ik werk bij Škoda Gorinchem in een relatief klein team. Het lijkt meer op een voetbalteam waar iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. Je doet het met zijn allen, je helpt elkaar. Je vult elkaar aan om zo samen tot successen te komen. Door deze sfeer gaan wij met extra plezier de uitdagingen aan en kunnen we onze klanten het best helpen.

5. Hoe zou je het bedrijfscultuur beschrijven?

We hebben een informele werksfeer in Gorinchem. Dit merk je terug in communicatie, maar ook door de oprechtheid. We geven complimenten en tegelijkertijd tips aan elkaar. Zo worden we samen beter.

Er zit veel diversiteit in de klanten hier in Gorinchem. Één ding hebben ze gemeen; ze voelen zich hier thuis. Ze hebben een vast contactpersoon voor verkoop en een vast contactpersoon voor service, die hun auto door en door kent.  Als klanten dit fijn vinden, spreken ze dit uit. Dat maakt het werk leuk en is elke dag anders bij De Waal.

4G0A2030

Bekijk onze vacatures

Wil jij ook onderdeel worden van dit warme familiebedrijf? Bekijk onze nieuwste vacatures hieronder.

AUDI_WERKPLAATS_16032023-8
Leerling monteur Culemborg

Culemborg - Als leerling monteur doorgroeien naar eerste monteur of technisch expert? Bij De Waal in Culemborg hebben we een mooie plek voor je vrij in ons aftersalesteam. Je krijgt professionele begeleiding en de studiekosten komen voor onze rekening. 

TIEL-12
Eerste Autotechnicus

Culemborg - Als autotechnicus wil je het liefste werken aan ijzersterke merken. In Culemborg zoeken we een Eerste Autotechnicus voor Volkswagen en Skoda.

Richard - tekst + media
Technisch Specialist

Culemborg - Als technisch specialist onderhoud en repareer jij de Volkswagens en Škoda's van onze klanten. Samen met je collega's zorg je ervoor dat onze klanten zo lang mogelijk zorgeloos kunnen rijden.

Vacatures werkplaats De Waal Autogroep
Tweede Monteur

Gorinchem - Word jij ook enthousiast van alle innovaties die je anno 2024 vindt in een auto en word je net zo blij van een klassieke Volkswagen Kever? Bij De Waal in Gorinchem zoeken we jou!