Volkswagen ID.4

18 december 2020

Reguliere versies Volkswagen ID.4 nu te bestellen

Volkswagen heeft de specificaties en prijzen van de reguliere versies van de nieuwe ID.4 bekend gemaakt. De elektrische SUV van Volkswagen werd geïntroduceerd als luxe en exclusieve 1ST edition. In zeer korte tijd waren deze edities uitverkocht in Nederland en dat kwam er mede door omdat de eerste exemplaren ook nog dit jaar geleverd worden aan aan Nederlandse klanten. Vanwege de grote vraag naar de introductieversies, besloot Volkswagen dat ook de reguliere uitvoeringen van de ID.4 per direct bestelbaar zijn.

Via een nieuw configuratieproces zijn deze nieuwe uitvoeringen te bestellen. In 4 simpele stappen is de ID.4 samen te stellen naar de wensen van de klant.

  1. In Stap 1 wordt gekozen uit één van de twee beschikbare accupakketten (52kWh of 77kWh) en wordt het gewenste uitrustingsniveau gekozen. Er zijn zes volledig voorgespecificeerde uitvoeringen: City, Life, Business, Family, Tech en Max, waarbij de Max het meest volledig is uitgerust.
  2. Stap 2 is de keuze uit het gewenste interieur.
  3. In stap 3 kan het exterieur naar eigen smaak worden verfijnd. Denk hierbij aan kleur, velgen en desgewenst het Exterieur Style Pakket.
  4. Bij de laatste stap worden eventueel nog een trekhaak, warmtepomp en accessoires geselecteerd.

Naar welke uitvoering de voorkeur ook uitgaat, de ID.4 is standaard altijd heel compleet en met zijn cleane looks is hij direct herkenbaar als lid van de elektrische ID. Family. Hij heeft een digitaal interieur, biedt volop ruimte en comfort voor vijf personen en de bagageruimte is groot (543 – 1.775 liter). Bovendien heeft de ID.4 een trekvermogen van maximaal 1.000 kg. De elektrische SUV van Volkswagen wordt in eerste instantie geleverd met een 150 kW/204 pk sterke elektromotor en een 77 kWh-accupakket. Daarmee is de ID.4 – die standaard op 19 inch wielen staat – goed voor een actieradius van maximaal 521 kilometer**. Bij een 125 kW-snellaadpunt volstaat een sessie van slechts 30 minuten voor 320 kilometer aan extra rijplezier.

City, Life, Business, Family, Tech en Max

De reguliere line-up van de ID.4 bestaat uit zes voorgespecificeerde uitvoeringen. Omdat het City basismodel (met 52kWh accupakket) begin volgend jaar beschikbaar komt, staat de ID.4 Life (met 77 kWh accupakket) nu aan de basis van het gamma. Die is er vanaf € 47.290* en is onder meer voorzien van LED-koplampverlichting, 19 inch lichtmetalen velgen ‘Hamar’, het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Pro’ met 10 inch (25,4 cm) display en spraakbediening (Natural Voice Control), automatische airconditioning (twee zones), sfeerverlichting (tien kleuren) en verwarming van stuur en voorstoelen. Dankzij een ingebouwde simkaart, We Connect Start en draadloze App Connect (o.a. Apple Carplay en Android Auto) is de ID.4 100% connected. Hij staat bovendien bol van de veiligheidsvoorzieningen. Voorbeelden zijn verkeerstekenherkenning, Lane Assist, Park Distance control en Adaptive (Predictive) Cruise control.

Next in line is de ID.4 Business (vanaf € 51.240*), waarmee Volkswagen met name appelleert aan de wensen van de zakelijke klant. Bovenop de Life is de Business onder meer uitgerust met een achteruitrijcamera, Keyless Access, diefstalalarm en Pre-Crash, de proactieve inzittendenbescherming. Het interieur is afgewerkt met ArtVelours en kunstleder en de sfeerverlichting is in dertig verschillende kleuren instelbaar. Vanbuiten onderscheidt hij zich onder meer met zijn LED Matrix-verlichting (IQ. Light) inclusief Dynamic Light Assist, verlichte portiergrepen, de karakteristieke LED-strip tussen de koplampen en opvallende 3D LED-achterlichten met animatie. De zijruiten en achterruit zijn 65% getint.

De ID.4 Family (vanaf € 52.440*) is met name bedoeld voor kopers die vaak met het gezin op pad zijn. Die biedt aanvullend op de Business een panoramisch glazen dak, geluiddempende zijruiten vóór, 3-zone Climatronic met een apart bedieningspaneel achter en een variabel in te delen bagageruimte.

De ID.4 Tech voegt een waslijst aan technische features toe. Hij is er vanaf € 55.640* en biedt bovenop de Family onder meer Travel Assist (wat gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk maakt), Side Assist, een 360 graden camera (Area View) en een elektrisch bedienbare ‘Easy open & Close’ achterklep. De Ergo-Active voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar, hebben een in lengte instelbaar zitvlak en hebben een lendensteun met massagefunctie. De ID.4 Tech is ook standaard voorzien van het Multimedia Pakket Plus met het navigatiesysteem ‘Discover Max’ met 12 inch touchscreen en het innovatieve head-up display met Augmented Reality.

Aan de top van het gamma staat de ID.4 Max, die aanvullend op de Tech onder meer voorziet in Top-sport voorstoelen in ArtVelours mét geïntegreerde hoofdsteunen. Ook heeft hij het Sport Pakket Plus met Dynamic Chassis Control en Progressive Steering. Deze uitvoering is standaard voorzien van een warmtepomp om de actieradius verder te vergroten. De vanafprijs van de ID.4 Max bedraagt € 60.420*.

Overzichtelijke optielijst

De ruime keuze in luxe voorgespecificeerde uitvoeringen zorgt voor een overzichtelijke optielijst die zich beperkt tot enkele exterieurkeuzes en slechts enkele losse opties. Zo kunnen ID.4-rijders hun elektrische SUV bestellen met 20 inch ‘Drammen’ (€ 484) of 21 inch ‘Narvik’ (€ 967) lichtmetalen velgen. Voor € 630 is de ID.4 te configureren met een Exterieur Style Pakket dat bestaat uit een in zwart uitgevoerd dak, een sierstrip op de voorbumper en een ‘Katana Silver’ diffusor. De daklijsten, C-stijl én dakrails zijn afgewerkt in ‘Silver’. Metallic lak kost € 795 en de inklapbare trekhaak € 868. De warmtepomp voor het optimaliseren van de actieradius heeft een meerprijs van € 1.258.

Nu te configureren en te bestellen

De nieuwe voorgeconfigureerde ID.4-uitvoeringen met 77kWh accu (max. actieradius: 521 km**) zijn per vandaag te configureren en te bestellen, en zijn leverbaar vanaf medio maart 2021. Begin 2021 wordt het ID.4-gamma aan de onderkant verder uitgebreid met de ID.4 City met 52kWh accu en een actieradius van max. 340 km***. Medio april volgt het topmodel, een vierwielaangedreven ID.4.

Elektrisch rijden zonder zorgen

Elke Volkswagen ID.4 wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op het accupakket (max. 160.000 km). Bovendien is het onderhoud tot 8 jaar**** inbegrepen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

**) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

***) De waarde met betrekking tot de actieradius van de ID.4 City is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en confirmiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de vermelde en officiële waarde zijn mogelijk.

****) Buiten deze onderhoudsbeurten vallen slijtagedelen zoals o.a. remschijven, remblokken, ruitenwissers, banden en schade die ontstaan is door invloeden van buitenaf.