Algemene verkoopinformatie SEAT

De kleine lettertjes leesbaar gemaakt

SEAT algemene verkoopinformatie

Wat u moet weten over de aankoop van uw auto.

Adviesprijzen

Alle prijzen vermeld op deze website, in radioreclames, tv-reclames, advertenties of andere communicatie-uitingen van SEAT zijn consumentenadviesprijzen inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, recycling- en beheerbijdrage en leges.

 

Rijklaarmaakkosten

De rijklaarmaakkosten bestaan o.a. uit:

  • Transport en logistieke handeling
  • Nulbeurt
  • In- en uitwendig reinigen en poetsen
  • Leveren en monteren van twee kentekenplaten

 

Recycling- en beheerbijdrage

Op grond van de Wet milieubeheer moet voor elke nieuwe auto een recyclingbijdrage van € 35 inclusief btw worden afgedragen. Volgens het Besluit beheer batterijen moet er voor de terugname van startaccu’s en aandrijfbatterijen van hybride en elektrische auto’s een beheerbijdrage worden afgedragen. De beheerbijdrage voor Li-ion (start-)accu’s is afhankelijk van het gewicht van de gebruikte batterij en kan per model variëren.

De recyclingbijdrage en beheerbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, STIBA, FOCWA schadeherstel). Auto Recycling Nederland B.V. heeft ten doel om auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. Daarnaast verzorgt Auto Recycling Nederland B.V. de terugname van startaccu’s en aandrijfbatterijen.

Leges:

  • Leges aanvraag kenteken. Hieronder valt het aanvragen van het kentekenbewijs en inschrijving in het kentekenregister bij de RDW. Deze kosten bedragen € 40,70.
  • Leges tenaamstelling kenteken. Deze kosten bedragen € 6,19.

Leges worden door de overheid vastgesteld. Over leges wordt geen btw berekend.

De kosten voor alle SEAT-modellen zijn hieronder weergegeven.

 ModelRijklaarmaakkos-
ten inclusief BTW
Recyclingbijdrage inclusief BTWBeheerbijdrage inclusief BTWLeges aanvraag kenteken BTW vrijgesteldLeges tenaamstelling kenteken BTW vrijgesteldTotaal inclusief BTW
 Mii € 667,40 € 35€ 0 € 40,70 € 6,19    
 
 € 749,29
 Mii electric € 778,11 € 35 € 110 € 40,70 € 6,19 € 970
 Ibiza/ Arona
 
 € 692,40 € 35€ 0 € 40,70 € 6,19 € 774,29
 Leon/ Ateca
 
 € 742,40 € 35€ 0 € 40,70 € 6,19  € 824,29
 Tarraco € 777,40 € 35€ 0 € 40,70 € 6,19 € 859,29

Wijzigingen en drukfouten

Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

 

Prijsinformatie

Voor prijsinformatie over eerdere jaargangen, klik hier.

 

Disclaimer

Hoewel de informatie op deze website of andere communicatie-uitingen permanent zo accuraat en actueel mogelijk wordt weergegeven, zijn wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van deze website of andere communicatie-uitingen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Laatste update van deze pagina: 17-02-2020