AudiActivesphereConcept_header_mobiel

Sportief, gepassioneerd, elegant

Audi Activesphere

Gemaakt voor een actieve levensstijl

Gekenmerkt door grote glasoppervlaktes biedt de Audi Activesphere een ongekend uitzicht. De achterkant van de bolide houdt rekening met de actieve levensstijl van zijn klanten. Zo kan de achterzijde worden omgevormd tot een open laadruimte, om bijvoorbeeld je racefietsen te vervoeren. De cross-over coupé staat op het nieuwe PPE-platform en met quattro vierwielaandrijving en een variabele carrosseriehoogte is de Audi overal in zijn element. 

AudiActivesphereConcept_fietsen

De Audi Activesphere bevindt zich in het luxesegment met een lengte van 4,98 meter, een breedte van 2,07 meter en een hoogte van 1,60 meter. In combinatie met een wielbasis van 2,97 meter en de lage vloeiend aflopende daklijn heeft hij de uitstraling van een sportauto. Tel daar de spectaculaire designelementen bij op, zoals de 22 inch lichtmetalen velgen en tegengesteld openende deuren. Via de transparante grille krijg je alvast een voorproefje van de binnenkant te zien. In het onderste deel van de deuren lijkt het interieur naadloos over te gaan in de buitenwereld, dankzij de ramen die daar geplaatst zijn. 

Alleskunner

Transformeer de coupé binnen enkele seconden in een pick-up. De zijramen en het dak kunnen via een ingenieus systeem inschuiven, waardoor de achterkant een laadruimte wordt. 

De Audi Activesphere heeft adaptieve luchtvering met adaptieve dempers. Het quattro-systeem en de variabele carrosseriehoogte geven je de mogelijkheid om offroad te rijden. Door het verhogen of verlagen van de carrosserie verbeter je de stroomlijn en daarmee de actieradius. 

audiactivesphereconcept-3

Een nieuwe beleving

Net zoals bij de Audi Skysphere en Grandsphere, staat ook bij de Activesphere de inzittenden centraal. Het gaat in deze nieuwe generatie auto's om de leefruimte en de beleving tijdens het rijden. In het minimalistische doch stijlvolle interieur staat pure luxe centraal. De vier individuele stoelen lijken te zijn opgehangen aan de doorlopende middenconsole. De pedalen en het stuur verdwijnen bij autonoom rijden. 

Audi Dimension

Fysieke en virtuele werelden smelten samen met het innovatieve Audi Dimension. Via deze mixed reality-opzet wordt digitale content in realtime in het blikveld van de inzittenden geprojecteerd. Hightech headsets maken het bovendien mogelijk om 3D-content en interactieve elementen samen te voegen met een blik op de buitenwereld. Elke inzittende kan de headset naar eigen wens configureren. Uiteraard geeft het systeem informatie over bijvoorbeeld drukte en eventuele gevaren op de weg, maar met mixed reality is het ook mogelijk om al tijdens de reis een kijkje te nemen op de plaats van bestemming. Via het systeem zijn ook instellingen van bijvoorbeeld de airco te wijzigen en is er toegang tot webcontent. Het systeem is tevens buiten de auto te gebruiken. Routes en/of afspraken die op de laptop thuis of op kantoor zijn gemaakt, vinden via de headset automatisch hun weg naar de Audi Activesphere. De headsets zijn zelfs te gebruiken als navigatietool op bijvoorbeeld skipistes en mountainbike-trails.

audiactivesphereconcept-12
AudiActivesphereConcept_lifestyle

Snel weg

Het PPE-platform waar de Activesphere op is gebouwd, maakt gebruik van 800V-technologie. Dat betekent dat alle modellen op dit platform geladen kunnen worden met een vermogen van 270 kW. Hierdoor volstaat tien minuten laden al voor een verlenging van de actieradius met 300 kilometer. In nog geen 25 minuten is het 100 kWh accupakket opgeladen van 5-80%. Een volledig geladen accu staat gelijk aan 600 luxe en comfortabele kilometers.