Audi SQ7 hero mobiel

Sportiviteit van topniveau

Audi SQ7

Design, technologie en sportiviteit in een nieuw maatpak

Kopen vanaf
€ 183.762

Aangescherpt design

Het exterieurdesign van de Audi SQ7 is opgefrist met nieuwe sportieve accenten voor de voor- en achterzijde. Hiermee wordt het krachtige karakter van de 507 pk sterke power-SUV extra benadrukt. De vernieuwde 7-zits SUV krijgt standaard geavanceerde Matrix LED-koplampen en een snel schakelende 8-traps tiptronic automaat en quattro vierwielaandrijving.

Prestaties en karakter

Als meest sportieve variant binnen de vernieuwde Audi Q7-familie belichaamt de SQ7 Audi’s moderne designtaal met een minimalistische vorm, strakke oppervlakken en een groot(s) formaat. Deze meest dynamische Q7 onderscheidt zich uiterlijk door een nieuw ontworpen voorspoiler, een indrukwekkende diffuser en ovale dubbele uitlaatpijpen – typische elementen voor de S-modellen van Audi. Als vanouds beschikt de Audi SQ7 voor de aandrijving over de imposante, 373 kW/507 pk en 770 Newtonmeter sterke 4.0 TFSI V8 biturbo benzinemotor. In combinatie met de 8-traps tiptronic-automaat accelereert de sportieve SUV in slechts 4,1 seconden van nul naar 100 km/u.

audisq77

Het interieur van de SQ7

Zowel in een vijfpersoonsuitvoering als in een praktische zevenpersoons configuratie combineert de sportieve SUV comfort van topniveau met flexibel gebruiksgemak. Afhankelijk van de positie van de rugleuningen achterin biedt de bagageruimte in de versie met vijf zitplaatsen een volume van 780 liter tot 1.908 liter. De achterklep is standaard voorzien van elektrische bediening en kan optioneel ook met een voetgebaar worden geopend of gesloten. 

Er is altijd voldoende ruimte voor drie kinderzitjes en ook de derde zitrij kan elektrisch worden gedeeld en neergeklapt. Naast de verfijningen heeft Audi ook de interieuropties voor de SQ7 opnieuw uitgewerkt, met veel oog voor detail. Zo zijn de naden van de stoelbekleding nu standaard in een contrasterende grijze kleur uitgevoerd en biedt de SQ7 wat interieurafwerking betreft voor het eerst ook keuze uit mat carbon met keperstructuur en geborsteld mat aluminium met zilverkleurig lineair reliëf.

Veiligheidssystemen

Op het gebied van rijhulpsystemen krijgt vooral het omgevingsdisplay een heuse upgrade. De Audi Virtual Cockpit toont onder andere een waarschuwing voor het wiiselen van rijstrook, andere weggebruikers, afstandswaarschuwing, assistentie bij kruispunten en verkeerslichtinformatie. En dat allemaal in een verbluffende full HD-kwaliteit.

Persoonlijke touch

Standaard is de Audi SQ7 voorzien van stoere Matrix LED-koplampen. Optioneel zijn de HD Matrix LED-koplampen met Audi laserlicht. Deze werken elk met 25 LED's en een krachtige laserdiode zijn herkenbaar aan een blauw omgevingslicht dat in de koplampen is verwerkt om de precisie van de lasertechnologie te symboliseren. Geef jouw SQ7 een persoonlijke touch dankzij de digitale dagrijverlichtingsignaturen. Jij als bestuurder kunt via het MMI één van de vier verschillende lichtsignaturen selecteren. Achter beschikt de Audi SQ7 voor het eerst optioneel over grotendeels gedigitaliseerde OLED-achterlichten, die eveneens keuze bieden uit vier digitale lichtdesigns.

audisq712

Onder de motorkap

De TFSI V8 met 373 kW/507 pk en 770 Nm koppel produceert een sportieve en krachtige sound en is voorzien van cilinder-on-demand, waarbij bij lage belasting vier cilinders worden uitgeschakeld voor een efficiënter brandstofverbruik. Zo heb je ook de mogelijkheid zuiniger te rijden. Een speciale klep in het uitlaattraject moduleert het geluid afhankelijk van de belasting en het toerental. 

Met het optionele advanced suspension pakket beschikt de Audi SQ7 over een sportdifferentieel inclusief torque vectoring-functie. Tevens is dan de geavanceerde elektromechanische actieve rolstabilisatie inbegrepen, om de koets in bochten maximaal stabiel te houden en rolneigingen van de carrosserie tegen te gaan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Audi SQ7.