Taxatie-3

26 april 2023

Zo uitvoerig taxeert De Waal Autogroep jouw auto

Besluit je om jouw auto in te ruilen voor een nieuwe auto of een occasion? Om de inruilprijs te bepalen worden auto's bij De Waal Autogroep uitgebreid getaxeerd. In dit blog lees je wat daar allemaal bij komt kijken.

Jarenlange expertise bij het bepalen van de inruilprijs

Het bepalen van een marktconforme inruilprijs wordt gedaan door  medewerkers met jarenlange ervaring. Deze collega’s beschikken over een speciaal hiervoor ontworpen taxatiemodule. Dit is een tool die ze stap voor stap door het taxatieproces leidt met vragen over bijvoorbeeld de kilometerstand,  de onderhoudsstaat van de auto, de profieldiepte van de banden, al dan niet aanwezige opties, de onderhoudsgeschiedenis en de vraag of onderhoud bij een merkdealer of een ander autobedrijf heeft plaatsgevonden. Zelfs de vraag of er in het verleden in de auto is gerookt is van invloed op de uiteindelijke inruilprijs!

Taxatie-1
Taxatie-2

Samenwerking binnen handelsplatform van autohandelaren

Bij het vaststellen van een marktconforme inruilprijs gaan we bepaald niet over één nacht ijs. Dit doen we om misverstanden te voorkomen, wat uiteraard in ons maar zeker ook in jouw belang is. Om het taxatieproces nog verder te perfectioneren heeft De Waal Autogroep een handelsplatform van autohandelaren opgezet. De deelnemers binnen dit verband zijn geselecteerd op hun vakkennis, ervaring en betrouwbaarheid.

Juist taxeren = foto’s maken

Tijdens de taxatie maken we diverse foto’s van jouw auto. Zo krijgen we een compleet beeld van de staat van onderhoud. Beelden zeggen immers meer dan duizend woorden!

Hogere inruilprijs bij onderhoud door een merkdealer

De inruilprijs van een occasion ligt doorgaans hoger wanneer de auto altijd in onderhoud is geweest bij een merkdealer. Alleen een merkdealer servicet een auto conform de dealerspecificaties. Een ander autobedrijf dan een merkdealer is bijvoorbeeld lang niet altijd op de hoogte van eventuele terugroepacties door de importeur. Hierdoor is de kans aanwezig dat de auto essentieel onderhoud is misgelopen. Het gevolg kan zijn dat de auto problemen heeft die wél zouden zijn gerepareerd als het onderhoud bij de merkdealer had plaatsgevonden.

Meer kilometers op de teller na taxatie

Meestal verloopt er enige tijd tussen de taxatie en het moment waarop je je nieuwe auto komt ophalen. Het is dan ook niet zo vreemd dat er dan meer kilometers op de teller staan, dan toen de auto werd getaxeerd. Over een kleine afwijking doen we bij De Waal Autogroep niet zo moeilijk. Bij een aanzienlijk verschil overleggen we met jou over een oplossing.

EDIT-1397
EDIT-1396

Schade na taxatie

Rijd je onverhoopt schade nádat je auto is getaxeerd? Hoe vervelend ook: de gevolgen hiervan zijn dan helaas voor jouw rekening. Niet herstelde schade zorgt immers voor een lagere inruilwaarde van jouw occasion. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld overwegen om je verzekering aan te spreken en de noodzakelijke reparaties uit te laten voeren.  

Denk jij erover om een nieuwe auto te kopen en wil je de inruilwaarde van je huidige auto weten? Adviseurs van De Waal Autogroep staan klaar om jou alles rustig uit te leggen. Neem gerust contact met ons op, de koffie staat voor je klaar!