Audi e-tron

1 maart 2022

Audi e-tron is ‘EV van het Jaar 2022’

De Audi e-tron is door de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) uitgeroepen tot ‘EV van het Jaar 2022’. De volledig elektrische SUV van het merk Audi kreeg deze erkenning in de categorie 'Top segment'. De Audi e-tron won de titel in deze categorie voor het tweede jaar op rij. Vorig jaar verkoos de VZR de e-tron ook al als winnaar in deze categorie. 

Het VZR heeft in samenwerking met AutoWeek, Eneco, LeasePlan Nederland en het AD de ‘EV van het Jaar’ verkiezing en het bijbehorende onderzoek voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden. De deelnemende auto's werden onder andere beoordeeld op zaken als actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, consumentenprijs, gebruiksgemak, rijeigenschappen en leasetarief.

De top in het ‘Top segment’

De Audi e-tron won net als in 2021 overtuigend in de categorie 'Top segment'. Het concurrentieveld bestond uit 36 automerken en 67 deelnemede modellen. De Audi e-tron in de verkiezing de Porsche Taycan en BMW iX voor. De doorslaggevende factoren voor de Audi e-tron waren met name het aantal registraties, de vanafprijs en het gebruiksgemak, aldus het juryrapport.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden.