Audi Q5 Sportback

28 september 2020

Audi Q5 Sportback: sportief, praktisch en elegant

Audi heeft dit weekend de volledig nieuwe Audi Q5 Sportback onthuld. Er gingen al wat geruchten rond dat dit model er aan zou komen en nu is deze SUV-coupé van Audi onthuld. In de eerste helft 2021 kunnen we de Audi Q5 Sportback in onze showrooms verwachten. Een stijlvolle, praktische en sportieve Audi. 

Met de Audi Q5 Sportback valt u echt op. Het uiterlijk is expressief door bijvoorbeeld de grote luchtroosters, de robuuste bumper en de herkenbare Singleframe-grille. Alles in strakke en elegante lijnvoering met de vloeiend aflopende dakpartij. Net zoals de vernieuwde Q5 krijgt ook de Q5 Sportback de innovatieve digitale OLED-achterlichten. De achterlichtunit heeft 3 OLED’s die zijn opgebouwd uit zes individueel te schakelen segmenten. Als koper kunt u kiezen uit drie verschillende lichtdesigns. Naast een sportief en mooi uiterlijk zorgt deze lichttechnologie ook voor extra veiligheid. Zo lichten deze automatisch op ter waarschuwing wanneer de Audi Q5 Sportback binnen 2 meter van achteren door een andere verkeersdeelnemer wordt benaderd.

Digitaal en intuïtief

De Q5 Sportback is 7 millimeter langer de reguliere Audi Q5. In totaal heeft deze SUV-coupé een lengte van 4,69 meter. De hoogte en de breedte zijn exact hetzelfde. Met een wielbasis van 2,82 meter biedt de Audi Q5 Sportback veel binnenruimte. Het zakelijke en ruimtelijke interieur is optioneel te verfraaien met sportstoelen uit de Business edition of het sportieve ‘S line’ interieur van de S edition-uitvoering.

‘Hé Audi’

Ook de Audi Q5 Sportback maakt gebruik van het MIB 3, het modulaire infotainmentsysteem van de derde generatie. Optioneel kunt u een Virtual Cockpit bestellen met een 12,3 inch beeldscherm en een head-up display. De Q5 Sportback komt met een MMI navigatie plus infotainmentsysteem met een een 10,1 inch touchscreen en is daarnaast gemakkelijk met spraak te bedienen. Met één druk op de knop, die zich op het stuur bevindt, of door ‘Hé Audi’ te zeggen, activeert u de spraakbediening. Met de car-to-x communicatie wordt de bestuurder gewaarschuwd over naderend gevaar, zoals een voertuig met pech, een naderende file of glad wegdek.

Flexibele ruimte-indeling: achterbank plus

In de kofferbakruimte heeft de Q5 Sportback een inhoud van 150 tot 1.480 liter. De SUV-coupé is leverbaar met de achterbank plus. Deze acterbank is in de lengte te verschuiven en beschikt over een verstelbare rugleuning. Met de bank volledig naar voren groeit de bagageruimte 60 liter, tot een maximum van 570 liter. Met de bank volledig naar achteren geschoven profiteren de passagiers van het extra zitcomfort. Een elektrische achterklep is standaard.

Het motorenaanbod: twee plug-in hybrides en de SQ5

De Audi Q5 Sportback wordt in Nederland leverbaar in twee efficiënte, sportieve plug-in hybridevarianten. Op termijn volgt tevens een extra sportieve en potente uitvoering in de vorm van de Audi SQ5 Sportback.

Extra bodemvrijheid op onverhard: adaptive air suspension

Het standaard sportonderstel biedt een direct contactgevoel. Met de soepele adaptive air suspension kan met de bodemvrijheid worden gespeeld: 45 mm omhoog voor offroadgebruik, of 15 mm omlaag bij hoge snelheden, voor een lagere luchtweerstand en betere wegligging door het lagere zwaartepunt. Hill descent control biedt extra veiligheid bij een afdaling in het terrein. Met de optionele dynamic steering heeft het stuurhuis een variabele overbrenging. Bij lage snelheden zijn minder omwentelingen nodig om de voorwielen te verdraaien, op hogere snelheden wordt de overbrenging minder direct, wat een positief effect heeft op de koersstabiliteit. Er is keuze uit 21 velgdesigns, met een diameter tussen de 18 en 21 inch.

Marktintroductie: eerste helft van 2021

De Audi Q5 Sportback wordt gebouwd in San José Chiapa in Mexico. De auto verschijnt in de eerste helft van 2021 op de markt. De exacte specificaties en prijzen worden voorafgaand aan de marktintroductie bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.