audi-electrikhana1

12 december 2023

Electrikhana 2: de allerlaatste driftvideo met Ken Block in de hoofdrol

Het overlijden van driftlegende Ken Block, afgelopen januari, choqueerde de complete autosportwereld. Als eerbetoon aan de Amerikaan, waarmee Audi nauw samenwerkte en voor wie het exclusief de elektrisch aangedreven Audi S1 Hoonitron ontwikkelde, is deze week het laatste deel van zijn beroemde driftvideo’s in première gegaan: Electrikhana 2.

‘Electrikhana 2’ werd in november 2022 opgenomen, slechts enkele weken voordat Ken Block op 55-jarige leeftijd bij een ongeval op een sneeuwscooter om het leven kwam. Het was de uitdrukkelijke wens van de familie van de Amerikaan om de video uit te brengen, als herinnering en ode aan zijn kleurrijke leven.

audi-electrikhana5

Audi S1 Hoonitron: doorontwikkeld voor Electrikhana 2

Fans van Ken Block kunnen nog één keer genieten van de adembenemende capriolen die hun idool uithaalt met de Audi S1 Hoonitron. Dit volledig elektrisch aangedreven prototype werd door Audi Sport exclusief voor Ken Block ontwikkeld. De auto beschikt over twee elektromotoren, vierwielaandrijving, een gecombineerd vermogen van 500 kW, een chassis van koolstofvezel en alle veiligheidsvoorzieningen die de autosportfederatie FIA voorschrijft. Na de opnamen van de eerste Electrikhana-film, in augustus 2022, werd de S1 Hoonitron in samenwerking met Ken Block verder doorontwikkeld. Daarbij verloor de auto gewicht, is het rijgedrag naar een nog hoger plan getild en werd gesimuleerd schakelen toegevoegd.

In het eerste deel driftte Ken Block met de Audi S1 Hoonitron door Las Vegas. Via verschillende kanalen bereikte de spectaculaire video meer dan 100 miljoen mensen. Electrikhana 2 is opgenomen in Mexico-Stad. Met meer dan 22 miljoen inwoners is de hoofdstad van Mexico één van de grootste steden ter wereld. Hoonigan, het bedrijf dat werd opgericht door Ken Block, vond voor de nieuwe aflevering opnieuw prachtige filmlocaties – van het moderne vliegveld tot een spiraalvormige parkeergarage.

Tegengesteld draaiende voor- en achterwielen

Voor Electrikhana 2 heeft Ken Block met Audi Sport een heel bijzondere feature aan de Audi S1 Hoonigan toegevoegd, iets dat alleen mogelijk is met elektrische aandrijving. In een scène is te zien dat de voor- en achterwielen in tegengestelde richting draaien, en de Audi S1 Hoonigan in een dikke wolk witte rook verdwijnt. Een scène geheel in stijl van de onvergetelijke driftkoning.

Bekijk onze elektrische Audi voorraad