Vernieuwde Audi A8

15 februari 2022

Vernieuwde Audi A8 vanaf heden te bestellen bij Audi De Waal

Onlangs onthulde Audi de vernieuwde Audi A8. De facelift bestond voornamelijk uit een compleet nieuw design vol hoogwaardige technologieën. Zoals u van de Audi A8 mag verwachten kent de vernieuwde A8 buitengewoon complete standaarduitrusting gezamenlijk met unieke comfort- en rijbeleving. De nieuwe vooruitstrevende limousine is vanaf nu leverbaar vanaf € 124.145.

Bredere grille, extra chroomaccenten

De nieuwe facelift van de Audi A8 komt voornamelijk naar voren in het vernieuwde exterieur. Een bredere grille en extra chroomaccenten vallen direct in het oog. De nieuwe ontworpen lichtunits van HD Matrix LED-technologie. De sportieve Audi S8 is zelfs voorzien van DMD-technologie (digital micromirror device). De lichtbundels zijn op basis van de omstandigheden zeer precies aan te sturen. 

Uitmuntend comfort en ontspanning

De Audi A8 biedt ultiem comfort aan met de verschillende zitconfiguraties. Standaard kent de A8 al lederen 'Valcona' bekleding. De stoel is op vele manieren elektrisch verstelbaar en beschikt over een uitklapbare voetsteun. In die voetsteun zijn zelfs massage- en verwarmingsfuncties voor de voetzolen geïntegreerd. Het optionele air quality pakket met ionizer en parfumeringsfunctie draagt ook bij aan het gevoel van luxe.  Achterin kunnen de passagiers genieten van de optionele 10,1" HD-schermen van bijvoorbeeld films en series. Wat nog intenser beleefd kan worden met Bang & Olufsen Premium Sound System. 

Veilige en innovatieve technologieën

Aan technologie geen gebrek in de vernieuwde Audi A8. De innovatieve limousine wordt standaard geleverd met MMI-touchscreen en navigatie plus-systeem, Virtual Cockpit en connectie met online data en Car-2X-diensten. Aan assistentiesystemen kent de Audi A8 pre sense front, lane departure warning, verkeersbordherkenning en automatische snelheidsregeling. Optioneel is de Audi A8 uit te rusten met nachtzichtassistent, Top View camera's en remote park assist.

Verkrijgbaar als plug-in hybride

Zowel de Audi A8 als Audi A8 L wordt in Nederland leverbaar met als 60 TFSI e quattro met plug-in hybridetechnologie. De aandrijflijn van de zescilinder turbomotor krijgt ondersteuning van een krachtige elektromotor, dat zelfs de mogelijkheid biedt om volledig elektrisch te rijden. Daarnaast heeft de bestuurder keuze uit 'Hybrid' (maximale efficiency uit combinatie), 'Hold' (behoud van laadstatus batterij) en 'Charge' (opladen batterij d.m.v. TFSI-krachtbron).