Maximale veiligheidsscore SEAT Leon

9 december 2020

Maximale veiligheidsscore voor SEAT Leon in strengere Euro NCAP-test

Euro NCAP heeft de veiligheid van de nieuwe SEAT Leon met een maximale score van vijf sterren onderstreept. Daarmee behoort de Leon tot de veiligste auto’s van dit moment.

Sinds 2020 stelt Euro NCAP nog hogere eisen aan de crashbestendigheid van een auto. Om de veiligheid van de inzittenden tijdens een frontale en zijdelingse botsing nog beter te kunnen evalueren, heeft de organisatie dit jaar een aantal nieuwe en verbeterde testonderdelen geïntroduceerd. Eén ervan is de introductie van een bewegend obstakel bij een frontale crash die de standaard frontale offset botsproef vervangt. Euro NCAP legt bovendien meer nadruk op preventieve veiligheidsvoorzieningen en systemen die de bestuurder assisteren in noodsituaties. Ook wordt gekeken naar zogenaamde Driver Status Monitoring-systemen, die detecteren wanneer de bestuurder vermoeid of afgeleid is.

Uitstekende scores

Euro NCAP heeft zowel de Leon 5-deurs als de Leon Sportstourer – voorzien van een verbrandingsmotor én als plug-in hybride – aan botsproeven onderworpen. Beide modellen scoorden uitstekend op uiteenlopende gebieden: 92% voor de veiligheid van volwassenen, 88% op kindveiligheid, 71% voor kwetsbare weggebruikers rondom de auto en 80% op het gebied van veiligheidsassistenten.

Veiligheid standaard inbegrepen

De Leon is leverbaar met een keur aan veiligheidsvoorzieningen, zoals Front Assist met een noodremfunctie voor stadsverkeer en herkenning van voetgangers en fietsers, een centrale airbag tussen de bestuurder en de bijrijder, een E-Call noodoproepsysteem, vermoeidheidsherkenning en een knie-airbag voor de bestuurder. Tot de extra uitrusting behoort onder meer het Driver Assist Pack met adaptieve cruisecontrol, grootlichtassistent, verkeerstekenherkenning en dodehoeksensoren in combinatie met een uitparkeerassistent en uitstapwaarschuwing. Dit pakket kan worden aangevuld met Full LED-verlichting, een file-assistent, rijstrookbehoudassistent Plus en Emergency Assist.

Euro NCAP actualiseert zijn testresultaten elke twee jaar. Niet eerder waren de botsproeven zo streng als in 2020.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.