Header bestverkochte EV

3 juni 2021

Škoda ENYAQ iV is bestverkochte EV van Nederland

Met de komst van de ENYAQ iV heeft Škoda ervoor gezorgd dat de elektrische SUV bereikbaar is geworden voor een breder publiek. Dat is dan ook terug te zien in de verkoopcijfers van de maanden april en mei. In deze twee maanden zijn er ruim 1.200 ENYAQ-modellen verkocht. Hiermee is de elektrische ENYAQ iV de bestverkochte EV van Nederland in de eerste vijf maanden van het jaar.

Sterke punten van ENYAQ iV

De combinatie van elektrische aandrijving, ruimte, strakke looks en veelzijdigheid valt goed in de smaak bij veel consumenten van de eerste elektrische SUV. Daar komt nog bij dat de First Edition-modellen van de ENYAQ iV met hun complete standaarduitrusting direct uit voorraad te rijden zijn. Andere sterke punten die bepalend zijn voor het succes van het model zijn de zeer goede restwaarde, het onderhoud tot zelfs zes jaar dat in de aanschafprijs is inbegrepen en daarmee in lijn de zeer scherpe zakelijke en private leasetarieven.

SUV met sportieve looks

Naar verwachting stopt het succes van de ENYAQ iV nog niet. Škoda komt namelijk met de nieuwe SPORTLINE-uitvoering van de elektrische SUV. Hierin komen de sportieve looks nog beter naar voren, mede dankzij 20 inch lichtmetalen velgen en een verlaagd sportonderstel. In het interieur vallen de sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en het driespaaks multifunctionele, met leer beklede sportstuur op. Zowel de ENYAQ iV 60 als de ENYAQ iV 80 is er in SPORTLINE-uitvoering.

First Editions direct uit voorraad

De First Edition-uitvoeringen, die sterk hebben bijgedragen aan het succes van de ENYAQ iV, zijn nog leverbaar zolang de voorraad strekt. Voor € 45.950* staat bijvoorbeeld de ENYAQ iV 60 First Edition met een 132 kW/180 pk sterke elektromotor en een 58 kWh accupakket (actieradius 405 km**) klaar. Hij is zeer compleet met onder meer standaard LED-verlichting, Virtual Cockpit, 20 inch lichtmetalen velgen, 100 kW snellaadmogelijkheid, een achteruitrijcamera, parkeersensoren vóór, het luxe ‘Lodge’-interieur en diverse optiepakketten voor optimaal comfort en maximale veiligheid. De ENYAQ iV 80 First Edition en First Edition High zijn nog krachtiger (150 kW/204 pk in combinatie met een 77 kWh-accupakket en een actieradius van 508 km**) en bieden nog meer luxe. En natuurlijk zijn ze snel te rijden. Zakelijke rijders betalen voor deze aantrekkelijke modellen slechts 12% bijtelling over de eerste € 40.000 van de catalogusprijs.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkooppinformatie skoda.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.