Škoda ENYAQ iV Founders Edition

1 juli 2021

Škoda introduceert Founders Edition van ENYAQ iV

Škoda viert in 2020 het 125-jarig bestaan van het merk. Daarom brengt het Tsjechische merk een ode aan de oprichters, Václav Laurin en Václav Klement, met de gelimiteerde ENYAQ iV Founders Edition. Een aantal exemplaren van de bijzonder Founders Edition zijn in Nederland beschikaar.

Met deze ENYAQ iV Founders Edition verenigt Škoda de oorsprong en toekomst van het merk in één bijzondere uitvoering. Om de exclusiviteit van dit jubileummodel te waarborgen, heeft Škoda de wereldwijde productie beperkt tot slechts 1.895 exemplaren; een aantal dat verwijst naar het jaar waarin grondleggers Václav Laurin en Václav Klement de oprichtingsakte van hun bedrijf ondertekenden.

Exclusieve eyecatcher

De ENYAQ iV Founders Edition is beschikbaar in twee varianten; Black of Silver. Afhankelijk van de variant beschikt de Founders Edition over Black Magic metallic lak (Black) of Arctic Silver metallic (Silver). Er is bovendien keuze uit de ENYAQ iV 60 met een actieradius van 390 kilometer**, of als ENYAQ iV 80 met een range van 537 kilometer**. Een eyecatcher van dit bijzondere model zijn de 21 inch Aquarius lichtmetalen velgen, die afhankelijk van de variant een koperkleur (Black) of zilverkleur (Silver) afwerking hebben. Andere uiterlijke highlights zijn de Crystal Face – de innovatieve, verlichte grille – en de sportief gestylde voor- en achterbumper. Grille-omlijsting, raamstijlen, dakrelings en diffuserinzet in de achterbumper zijn alle in hoogglans zwart uitgevoerd. De spiegelkappen en de typeaanduiding op de achterklep is zijn in koperkleur (Black) of zwart (Silver), terwijl speciale Founders Edition-emblemen op de voorschermen deze uitvoering zijn naam geven.

Afgestemd kleurenpalet

Het interieur van de ENYAQ iV Founders Edition is gebaseerd op de Suite Design Selection en biedt een combinatie van stijlvolle, op elkaar afgestemde kleuren. Decoratiestrips zijn afgewerkt in Piano Zwart, tegenover een dashboard in een two-tone design. De stoelen zijn bekleed met zwart leder met cognacbruine contraststiksels. Desgewenst zijn de stoelen ook te voorzien van cognackleurig leder met steenbeige contraststiksels. Cognacbruine biezen sieren de randen van de zwarte vloermatten. Een plaatje met het productienummer op het multifunctionele, in leer uitgevoerde stuurwiel onderstreept het exclusieve karakter van deze zeer compleet uitgeruste limited edition.

Slechts enkele van de tot 1.895 exemplaren beperkte ENYAQ iV Founders Edition zullen hun weg naar Nederland vinden. Liefhebbers van exclusief elektrisch rijden dienen er dus snel bij te zijn. De limited edition is begin juli te bestellen als ENYAQ iV 60 Founders Edition vanaf € 52.290*, prijzen van de ENYAQ iV 80 Founders Edition beginnen bij € 57.390*. De eerste leveringen van de Founders Edition zullen plaatsvinden in september.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie skoda.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.