skoda-mobile

11 januari 2022

Škoda onthuld eerste designbeelden nieuwe ENYAQ COUPÉ iV

Eind januari wordt eindelijk de gloednieuwe Škoda ENYAQ COUPÉ iV aan de wereld getoond tijdens de officiële première. Toch heeft het Tsjechische merk al de eerste designbeelden van de nieuwe SUV-coupé onthuld aan de buitenwereld. Op deze beelden zijn vooral de stijlvolle en aerodynamische looks terug te vinden. Wat de acculading alleen maar ten goede komt.     

Uitbreiding elektrische modellen

Met de komst van de ENYAQ COUPÉ iV breidt Škoda zijn elektrische modelserie verder uit. Net als zijn voorganger, de Škoda ENYAQ iV, wordt deze SUV-coupé gebouwd op het modulaire elektrische MEB-platform. De dynamische vierdeurs coupé is voorzien van dorpels in koetswerkkleur en grote wielen. Daarnaast verleent het nieuwe daklijndesign de ENYAQ COUPÉ iV een nog eleganter voorkomen. Vanaf de B-stijl loopt het dak vloeiend af richting de achterzijde, om daar naadloos over te lopen in de achterklep. De lijn eindigt in een scherp getekende spoilerrand, waaronder de Škoda-merknaam in losse letters te zien is, geflankeerd door de voor het merk bekende, C-vormige lichtunits.

Opvallend strak design

Het front van de ENYAQ COUPÉ iV onderscheidt zich door een grote, opvallende Škoda-grille en smalle, scherp getrokken koplampen; een combinatie die de breedte van de auto extra aanzet. Op de schetsen is ook de nieuw ontworpen, sportief gelijnde voorbumper te zien.

De Škoda ENYAQ COUPÉ iV laat zich voor het eerst aan het publiek zien tijdens de digitale wereldpremière in Praag, op 31 januari aanstaande.

220111-enyaq-iv-coupe-popular

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen.