ledmatrix-mobile

1 november 2021

Licht in de duisternis! Škoda's met LED Matrix-koplampen

Wintertijd: de klok gaat een uur terug, de koplampen van je auto draaien overuren. Voor optimaal zicht in de duisternis, bestel je een van de vier Škoda-modellen met LED Matrix-koplampen.

Wanneer het wintertijd wordt, gaat de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur achteruit. Dan wordt het nog vroeger donker en rijd je ´s avonds nog langer in de duisternis. Geen fijn idee als je huidige auto waxinelichtjes als koplampen heeft. Maak er een punt van om je nieuwe Škoda met LED Matrix-koplampen te bestellen. Die veranderen nacht in dag.

Het aantal Škoda-modellen dat je kunt bestellen met de geavanceerde verlichting is verdubbeld van twee naar vier. Hieronder zetten we ze op een rij, met de bijbehorende uitvoeringen.

4 Škoda's met LED Matrix-koplampen

De Škoda ENYAQ iV is te bestellen met geavanceerde koplampen. De Sportline-uitvoering wordt zelfs standaard geleverd met LED Matrix-verlichting. Wil je liever een ‘gewone’ iV 60 of iV 80, dan koop je het Licht-pakket erbij. Dan krijg je behalve de luxe lampen ook koplampsproeiers voor optimaal zicht. Wil je in het donker helemaal de sterren van het hemel stralen, ga dan voor een grille met ‘Crystal lighting’. Dan wordt de voorgrille van je ENYAQ iV verlicht door 130 LED-lampjes. Daar kan het verlichte rendier in de voortuin van de buren niet tegenop.

De SUPERB was de eerste Škoda met LED Matrix-koplampen. Ze zitten standaard op de Sportline Business-uitvoering en zijn tegen meerprijs leverbaar voor de Business Edition Plus.

Op de nieuwe Škoda OCTAVIA zijn de LED Matrix-koplampen alleen optioneel leverbaar voor de Business Edition Plus- en Sportline Business-uitvoeringen. De enige OCTAVIA die de fabriek met zulke geavanceerde koplampen verlaat, is de 245 pk sterke OCTAVIA RS iV Business – de sportiefste OCTAVIA van allemaal.

Met een vernieuwde KODIAQ ben je spekkoper: zowel de Business Edition Plus als de Sportline Business schijnt fel de wereld in zonder medeweggebruikers te verblinden. Met andere woorden: LED Matrix zit standaard op deze twee uitvoeringen. Voor wie het nieuws gemist heeft: de grote 7-persoons auto is tegenwoordig ook leverbaar met Virtual Cockpit. De nieuwe voorbumper, de verticale grille en de hoge motorkap geven de vernieuwde SUV meer smoel.

De voordelen van LED Matrix-koplampen

Het is geen abracadabra wat LED Matrix-koplampen doen. De naam verklapt alles: het zijn koplampen die LED-lampen gebruiken en met Matrix-techniek werken. De ideale koplamp heeft beide eigenschappen, want LED-licht lijkt op dat van daglicht, zodat je als bestuurder minder snel vermoeid raakt. Matrix-techniek wil zeggen dat andere weggebruikers niet verblind worden. Het systeem gebruikt de camera achter de voorruit om verkeersdeelnemers te spotten, waarna delen van jouw koplampen worden uitgeschakeld. Het licht gaat uit in dat deel van de lichtstraal waarin de voor- of tegenliggers rijden.

Aangezien niemand wordt verblind, kun je de volle lichtstraal van de koplampen gebruiken. In een Škoda met LED Matrix -koplampen hoef je alleen de verlichting op de automatische stand te zetten. Vervolgens wordt het grootlicht met dimmende werking automatisch ingeschakeld. Dat maakt rijden in het donker veiliger én comfortabeler. Dat is dubbel winst.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.