Skoda Fabia

10 november 2021

Nieuwe FABIA nu te ervaren bij De Waal Autogroep!

De nieuwe Škoda FABIA staat vanaf 10 november aanstaande bij De Waal Autogroep. De vierde generatie van de compacte hatchback heeft alles in huis om het succesverhaal dat in 1999 startte een passend vervolg te geven. De nieuwe FABIA is een ruimtewonder en is met een compleet vernieuwd design stijlvoller dan ooit. De laatste features op het gebied van veiligheid en connectiviteit maken dit de slimste FABIA sinds de introductie van het eerste model. Een vlot, modern design en efficiënte motoren ronden het plaatje af. De scherpe prijs - vanaf € 20.290* (prijs voor levering vanaf 1 januari 2022) - is de kers op de taart.

Vierde generatie FABIA

De vierde generatie FABIA is met recht nieuw, dat zie je al op het eerste gezicht. De vijfdeurs hatchback oogt strak en gestroomlijnd. De standaard LED-koplampen geven het design een extra moderne touch. De FABIA maakt voor het eerst gebruik van het slimme MQB A0-platform. In combinatie met een lengte die voor het eerst de grens van vier meter overschrijdt, is hij daarmee ruimer dan ooit. Zelfs de bagageruimte groeide met nog eens 50 liter tot in totaal 380 liter en is daarmee de grootste in dit segment. Met neergeklapte achterbank heeft de nieuwe FABIA een bagageruimte met een inhoud waarmee het prima shoppen is: 1.190 liter. 

Innovatief interieur van de FABIA

Ook op het gebied van hightech assistentiesystemen heeft de FABIA een reuzensprong gemaakt. Zo is hij er nu met Travel Assist, dat autonoom rijden op level 2 mogelijk maakt. Daarbij is de nieuwe FABIA geheel digitaal en connected. Digitale Radio (DAB+), eCall+ en Radio Swing met 6,5 inch touchscreen zijn altijd standaard. Vanaf de FABIA Ambition zijn ook smartlink smartphone-integratie (Apple CarPlay en Android Auto) en bluetooth-telefonie inbegrepen. De Virtual Cockpit, het digitale instrumentenpaneel is evenals draadloze smartphone-integratie standaard op de Fabia Business Edition, het topmodel van de reeks. 

Twee vermogensvarianten

Voor de nieuwe FABIA zijn twee vermogensvarianten van de direct ingespoten 1.0 TSI Greentech turbobenzinemotor beschikbaar: een versie met 70 kW/95 pk en handgeschakelde vijfversnellingsbak en een uitvoering met 81 kW/110 pk in combinatie met de 7-traps DSG-automaat. Daarnaast is er keuze uit de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Business Edition. De FABIA Active met 1.0 TSI Greentech-motor (70 kW/95 pk) is er vanaf € 20.290*. De Ambition-uitvoering is er vanaf € 21.890* en de luxe Business Edition vanaf € 23.190*. De stap naar de FABIA 1.0 TSI Greentech (81 kW/110 pk) met automatische zeventraps DSG-transmissie vergt een meerprijs van € 2.500. Genoemde tarieven zijn prijzen voor levering vanaf 1 januari 2022.

De volledige prijslijst is hier te vinden en de ideale FABIA is vanaf nu eenvoudig samen te stellen in de configurator. Ook een afspraak voor een proefrit is snel online gemaakt via onze handige proefritplanner. Elke nieuwe FABIA wordt standaard geleverd met vier jaar garantie. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie skoda.nl.