header_skoda_vision_7s

31 augustus 2022

Škoda presenteert nieuwe VISION 7S: meer dan 600 km actieradius

 

De nieuwe concept car van Škoda is een innovatie op het gebied van design met een stoere en functionele uitstraling. Het interieur van deze 7-persoons VISION 7S  is gemaakt van duurzame materialen, beschikt over interactieve panelen en verschillende interieurconfiguraties. Een accupakket van 89 kWh leidt ertoe dat de Vision 7S een actieradius van 600 kilometer heeft.

“De nieuwe designtaal kwam slechts in een paar maanden tijd tot stand”, vertelt Oliver Stefani, hoofd van Škoda Design. “Daarbij hebben we beproefde oplossingen gecombineerd met nieuwe elementen die van lef getuigen. Het minimalistische, functionele design straalt veiligheid uit. Ook de optimale aerodynamica van de VISION 7S is bepalend voor onze toekomstige modellen.”

Nieuw ‘Tech-Deck’-gezicht

De VISION 7S is het eerste model dat gebruik maakt van Škoda’s nieuw ontwikkelde ‘Tech-Deck’-gezicht. Hiervoor kenmerkend is de grille, die platter en breder is geworden. Op de hoeken staan smalle, rechtopstaande koplampen, die samen met de doorgetrokken dagrijverlichting een duidelijke T-vorm hebben. Dit is ook aan de achterzijde te zien. Hier loopt de bovenste lijn van de LED-lichten door in de zijpanelen, wat wederom voor een T-vorm zorgt. Deze T-vorm is ook terug te zien in de cameraspiegels en de verticaal geplaatste deurgrepen.

Verbeterde aerodynamica

Het gebruik van hoge zijkanten geeft de concept car een stevige uitstraling. De schouderpartijen halen hun extra kracht uit de ‘Tornado’-lijn, die de body en de zijramen scheidt. De VISION 7S maakt gebruik van aerodynamische 22” wielen en portieren die in tegengestelde richting van elkaar geopend worden. Het aflopende dak en de stoere spoiler zorgen ervoor dat de concept car nog gestroomlijnder is. Zowel de voor- en achterbumper als de wielkuipranden van de VISION 7S zijn gemaakt van gerecyclede banden. Wat ook opvalt is de vernieuwde Škoda merknaam die verwerkt wordt in de driehoekvormige D-stijlen. Op zowel de neus als de achterklep is het nieuwe embleem verlicht. In de voor- en achterbumper zijn oranje spijlen verwerkt. Hiermee kan het hoogspanningssysteem van de auto bij nood vanaf de buitenzijde worden uitgeschakeld.

Laadvermogen van 200 kW

De VISION 7S beschikt over een volledig elektrische aandrijflijn met een accupakket van 89 kWh, met een actieradius van ruim 600 kilometer. Het laden kan de concept car met een vermogen tot 200 kW.

Drive en Relax interieurconfiguraties

De lichte en donkere kleurencombinatie, gecombineerd met het ruimtelijke interieur van de VISION 7S geeft de inzittenden een veilig gevoel. In de 7-persoons concept car worden duurzame en slijtvaste materialen gebruikt. Neem de vloer, die gemaakt is van gerecyclede banden, of de bekleding dat bestaat uit 100% polyester en een dashboard dat is afgewerkt met een matte metallic beschermlaag.

De drive en relax interieurconfiguraties van de VISION 7S, hebben een aantal duidelijke verschillen.
In de Drive-mode beschikt de bestuurder over augmented reality in een 8,8 inch head-up display.
door middel van haptische draaischakelaars, die voor een snelle oriëntatie in oranje zijn uitgevoerd worden de belangrijkste functies bediend. In het midden van het dashboard staat het draaibare 14,6 inch display, hiermee is de navigatie makkelijk af te lezen en de onderkant van het scherm nog goed te bereiken.

 

De Relax-mode wordt voornamelijk gebruikt tijdens een laadstop. Wanneer de relax-mode ingeschakeld wordt, verandert het interieur snel en gemakkelijk. Het stuur en de display van de concept car draaien weg. De stoelen op de eerste en tweede rij kantelen achterover en de voorstoelen schuiven naar binnen, wat zorgt voor extra comfort en ruimte. Het beeldscherm kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een film te kijken, of game te spelen en draait horizontaal.

Er is een functioneel oppervlak toegevoegd aan de deurpanelen. Ook zijn er interactieve panelen geplaatst achter de doorschijnende bekleding. Deze panelen hebben verschillende kleuren gekregen die oplichten wanneer gebruik gemaakt wordt van de verschillende functies die zij bezitten: de ontgrendeling van de portieren in oranje en de temperatuurregeling in rood en blauw. Ook kunnen kinderen de panelen gebruiken om te tekenen of kan je deze gebruiken om een boodschap of notitie te schrijven.

afbeelding_skoda_vision_7s_interieur

Kinderzitje Simply Clever op de veiligste plaats in de auto

Op de veiligste plek in het midden van de auto zit een tunnelconsole, waarop een kinderzitje te bevestigen is, zodat passagiers op de tweede rij de baby in de gaten kunnen houden. Een camera in het dak stuurt beelden van de baby door naar het infotainmentscherm, zodat hier voorin de auto op gelet kan worden.

Echter is dit niet het enige Simply Clever-aspect in de VISION 7S, neem de rugtassen die door middel van magneten aan de rugleuningen te bevestigen zijn, of de magneetstrips in de middentunnel, waar onder andere metalen Škoda-drinkflessen en een EHBO-kit geplaatst kunnen worden. Direct voor het centrale beeldscherm is een kristal in het dashboard geïnstalleerd wat door middel van kleuren de accu- en laadstatus weergeeft van de Škoda VISION 7S weergeeft.