Nieuwe Skoda Kodiaq

27 september 2023

Škoda toont exterieurschetsen nieuwe Kodiaq

Een week vóór zijn officiële wereldpremière heeft Škoda de eerste exterieurschetsen van de compleet nieuwe Kodiaq vrijgegeven. De beelden onthullen een krachtig en aantrekkelijk design. Tot de highlights behoren een robuust front, opvallend hoekige wielkasten, wielen die wat maatvoering betreft uiteenlopen van 17 tot en met 20 inch en een stoere achterbumper. Een eyecatcher zijn de tweede-generatie TOP LED Matrix-koplampen. 

Nieuwe Skoda Kodiaq (2)

“De nieuwe Kodiaq is modern en dynamisch, met opvallende en onderscheidende looks. In lijn met onze ‘vorm volgt functie’ filosofie hebben we de eerste elementen van onze toekomstige designtaal ‘Modern Solid’ al in het ontwerp van de Kodiaq verwerkt. Het design belicht nadrukkelijk de praktische eigenschappen van het model, terwijl de dynamische vormen zorgen voor nog betere aerodynamische eigenschappen”, verklaart Oliver Stefani, hoofd Škoda Design.

De nieuwe Kodiaq combineert een onderscheidend design met grotere afmetingen, die hinten naar nog meer interieurruimte. De grote SUV heeft een scherp gelijnde motorkap, hoekige wielkasten en wielopties tot zelfs 20 inch. Nog zo’n optische highlight is de optionele D-stijlafwerking in de bijzondere kleur Dark Chrome.

TOP LED Matrix-koplampen van de tweede generatie debuteren op de Kodiaq. Achter lopen de opvallend brede C-vormige lichtunits door richting het midden van de achterklep. Daaronder verbindt een rode band de twee achterlichtclusters met elkaar en versterkt de stoere achterbumper het ontwerp van de Kodiaq. Een nieuwe Škoda-signatuur centraal op de achterklep rondt het design af.

De wereldpremière van de nieuwe Kodiaq is op 4 oktober vanaf 18.45 uur live te volgen op Škoda Storyboard en op het YouTube-kanaal van Škoda.

Nieuwe Skoda Kodiaq (3)