skoda superb generatie vier

25 oktober 2023

Škoda toont exterieurschetsen van vierde-generatie Superb

Met nog iets meer dan een week te gaan tot aan de wereldpremière van de vierde-generatie Superb, geeft Škoda exterieurschetsen vrij van het geheel nieuwe topmodel. Het design omvat elementen van de nieuwe Modern Solid ontwerptaal met opvallende kenmerken, zoals de nieuwe LED Matrix-koplampen en LED-achterlichten met crystalline-elementen. De wereldpremière is op 2 november vanaf 19.00 uur live te volgen.

Oliver Stefani, hoofd van Škoda Design: “Traditiegetrouw is de Superb het boegbeeld van de designtaal van Škoda en dat is ook bij de vierde generatie het geval. Zijn design wordt gekenmerkt door scherp getekende lijnen, duidelijk gedefinieerde dynamische proporties en een hoekige stijl.”

De exterieurschetsen geven een glimp van de eerste features van de nieuwe Modern Solid ontwerptaal. Ze onderstrepen de toewijding van Škoda om de designfilosofie door te ontwikkelen en tegelijkertijd trouw te blijven aan gerenommeerde merkwaarden als functionaliteit en ruimtelijkheid. De Superb van de vierde generatie is nóg langer, groter en aerodynamischer. Tot het grote aantal highlights behoren onder meer de scherper getekende koplampen en de flink toegenomen hoofd- en bagageruimte.

De wereldpremière wordt op 2 november 2023 vanaf 19.00 uur live gestreamd op Škoda Storyboard en op Škoda’s YouTube-kanaal.