03-skoda-vision-gran-turismo Hero mobiel

24 april 2024

Škoda Vision concept car schittert in Gran Turismo 7

Škoda onthult de Škoda Vision Gran Turismo, een spectaculaire en virtuele elektrische concept car. Zoals de naam doet vermoeden, is de Vision Gran Turismo specifiek bedacht voor de zevende editie van de gelijknamige en zeer populaire racegame Gran Turismo 7. De Vision Gran Turismo is geïnspireerd op de Škoda 1100 OHC Spider uit 1957 en is uitgerust met vier elektromotoren met een totaalvermogen van liefst 800 kW/1.071 pk. 

De Škoda Vision Gran Turismo markeert het virtuele debuut van Škoda in één van de meest populaire videogame-series ooit gecreëerd. In Gran Turismo 7 kunnen racefans, net als in voorgaande edities, over de beroemdste internationale circuits racen in een uiterst realistische setting. Het debuut van Škoda in Gran Turismo 7 biedt een nieuwe generatie automobilisten een innovatieve en speelse manier om kennis te maken met het merk en de nieuwe Modern Solid-designtaal. De virtuele Škoda Vision Gran Turismo is geïnspireerd op de Škoda 1100 OHC Spider uit 1957, die destijds werd ontwikkeld voor deelname aan de 24 uur van Le Mans. Onder leiding van hoofdontwerper Oliver Stefani creëerde het Škoda Design-team een spectaculaire eenzitter. Het ontwerp combineert elementen van de legendarische 1100 OHC met de nieuwe Modern Solid-designtaal, die wordt gebruikt voor de komende elektrische modellen van Škoda. 

Actief design

De lage, langwerpige carrosserie van de Škoda Vision Gran Turismo geeft de auto een zeer moderne en futuristische uitstraling. Het strakke en dynamische exterieur van de concept car bevat actieve aerodynamische componenten - zoals op de gedeelde achtervleugel - die zich aan de rijomstandigheden aanpassen. Dat zorgt – in combinatie met de vier elektromotoren – voor uitgebalanceerde, circuitwaardige prestaties. Gamers kunnen voor hun Škoda Vision Gran Turismo kiezen uit twee verschillende lakkleuren: één die doet denken aan de beroemde Škoda 130 RS - beroemd om zijn dubbele overwinning tijdens de Rally van Monte Carlo in 1977 - en een tweede in mat Explorer Green, de kleur waarmee de nieuwe Modern Solid-designtaal debuteerde op de eerdere Škoda Vision 7S concept car.  

18-skoda-vision-gran-turismo-8fb72441

Bestuurder centraal

In de Škoda Vision Gran Turismo zit de bestuurder in het midden van een minimalistische digitale cockpit, vergelijkbaar met een Formule 1-racewagen. De verstelbare sportstoel, ergonomisch ontworpen om het lichaam van de bestuurder te omarmen, is uitgerust met een zespuntsgordel in opvallend Red Orange. Het futuristisch ogende carbon stuurwiel is aan de boven- en onderkant afgevlakt. Boven het stuur, direct in het blikveld van de bestuurder, dient een kristal als vermogensmeter. Het scherm in de cockpit toont niet alleen de huidige snelheid, geselecteerde rijmodus en het batterijniveau, maar doet ook dienst als achteruitkijkspiegel, zodat het gebied achter de auto altijd zichtbaar is.

De Vision Gran Turismo wordt aangedreven door vier elektromotoren, die hun kracht putten uit een 87 kWh lithium-ion batterij. Elke motor levert 200 kW en kan tot 25.000 toeren per minuut draaien, wat resulteert in een gigantisch totaalvermogen van 800 kW/1.071 pk. Het dynamische geluid van de Škoda Vision Gran Turismo is een speciale creatie van het Škoda Development and Design team.