Škoda FABIA

24 september 2021

Waarom de Škoda FABIA de perfecte eerste auto is

Je eerste auto is speciaal en de avonturen die je ermee beleeft, vergeet je nooit. Misschien denk je later terug aan 2021, het jaar waarin de nieuwe Škoda FABIA jouw eerste auto werd.

Over eerste auto’s gesproken: een Das WeltAuto-occasion met zes of meer maanden garantie biedt meer luxe en zekerheid, dan waarmee de meeste twintigers hun autoleven begonnen. Als de splinternieuwe Škoda FABIA jouw eerste auto wordt, mag je helemaal van geluk spreken. Moet je kijken wat de vierde generatie FABIA allemaal te bieden heeft.

Kiezen doe je met je ogen

In de nieuwe FABIA kun je gezien worden, want hij heeft stoere looks en een krachtige uitstraling. Hoofdontwerper Oliver Stefani maakte de vierde generatie volwassener en dynamischer. Je ziet de nieuwe FABIA vaak afgebeeld in een heerlijke oranje kleur, genaamd Phoenix Orange. Zelfs de basisversie Active kun je in die kleur bestellen. Energy Blue is de standaard lakkleur. Gebruik de FABIA-configurator om de auto met verschillende kleuren en velgen te bekijken.

Tot 9 airbags voor extra veiligheid

Bij aankoop van je eerste auto, heb je wellicht ‘goedkeuring’ nodig van je ouders of partner. Vaders en moeders gaan prat op veiligheid. Je stelt ze volledig gerust met drie woorden: tot negen airbags. Er bestaan maar weinig auto’s die zoveel airbags hebben.

Bovendien beschikt elke FABIA over Front Assist, Lane Assist en Driver Alert. Wat betekent dat de auto automatisch remt voor voorliggers, waarschuwt bij het onbedoeld verlaten van de rijbaan en adviseert om een pauze te nemen zodra jouw rijgedrag tekenen van vermoeidheid laat zien. Kortom, deze compacte hatchback is goed voor veel veilige kilometers.

#SimplyClever

De eerste auto van Škoda verscheen al in 1906 – ruim honderd jaar geleden. Tegenwoordig speelt gebruiksgemak een veel grotere rol dan vroeger. Škoda in het bijzonder, gaat los met slimme oplossingen die het leven aan boord van de auto gemakkelijker maken. Dit noemen we Simply Clever-oplossingen en de nieuwe FABIA heeft er maximaal 43.

De paraplu in het portier van de bestuurder, de parkeerkaarthouder bij de voorruit en de bagagehaken in de kofferbak zijn vertrouwd. Je vindt ze in elke FABIA. Voor een kleine meerprijs koop je het Simply Clever-pakket met een prullenbakje, een dubbelzijdige kofferbakmat (een kant mag vies worden) en een elastisch opbergvak in de bagageruimte. Allemaal handigheidjes die je nieuwe auto opgeruimd, fris en prettig houden.

Škoda FABIA
Škoda FABIA
Koppel je telefoon

Diverse Simply Clever-oplossingen hebben te maken met telefoons. Zo kunnen de passagiers op de achterbank hun telefoon opbergen in speciaal daarvoor bedoelde vakjes in de rugleuning van de voorstoelen. Draadloos opladen kun je aanvinken op de optielijst.

Je telefoon koppelen met het centrale touchscreen van de auto, doe je met behulp van Smartlink. Dit is het toverwoord voor smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto. Vervolgens kun je navigeren via een navigatie-app op je telefoon. Standaard werkt Smartlink met een kabeltje, maar er is ook een draadloze variant leverbaar. Daarmee hoef je niet voor elke rit je telefoon in te pluggen.

Private lease is populair

Hoe je het ook wendt of keert: een nieuwe auto is een grote investering. Kies er dan alsjeblieft een waar je blij van wordt en die waar voor zijn geld biedt. Zoals je hierboven hebt gelezen, is de FABIA standaard al heel compleet uitgerust en afhankelijk van je eisen en wensen kun je hem nog stoerder, veiliger, luxer of geavanceerder maken.

Bij de nieuwe Škoda FABIA kun je ook kiezen voor Private Lease. Dan betaal je een vast bedrag per maand waarvoor je de auto 48 maanden mag gebruiken (andere looptijden mogelijk). Boetes zijn voor eigen rekening, ongeacht of de nieuwe FABIA je eerste of je tiende Škoda wordt.

Benieuwd hoeveel jouw ideale FABIA kost? Stel ’m samen of ga naar Private Lease.