ID. Buzz Cargo hero mobiel

15 april 2024

Wanneer heb je een C1 rijbewijs nodig?

Vanaf 1 juli 2024 heb je als bestuurder van een (elektrische) bedrijfswagen in bepaalde gevallen een C1 rijbewijs nodig. Een C1 rijbewijs is een vrachtwagenrijbewijs. Tot en met eind juni geldt er voor deze bestuurders nog een uitzonderings- of gedoogregeling. In dit artikel lees je wanneer je een C1 rijbewijs nodig hebt. 

Bepaalde elektrische bedrijfswagens zijn géén vrachtwagen en vallen door het gewicht wel in de categorie vrachtwagen. Voor die bedrijfswagens heb je dus een vrachtwagenrijbewijs nodig. Alle bedrijfswagens die meer dan 3.500 kilo wegen, vallen in deze categorie. Het gaat hierbij om het gewicht van je elektrische bedrijfswagen inclusief de lading.

Header VWBWG ID Buzz Cargo

Wat mag je rijden met C1 rijbewijs?

Met een C1 rijbewijs mag je in een 'lichte vrachtwagen' rijden. Ook kleine campers vallen in deze categorie. Met een C1 rijbewijs mag je in een lichte bedrijfswagen rijden tussen de 3.500 en 7.500 kilo. Houd er dus rekening mee dat dit het gewicht van de bedrijfswagen is zoals deze op het kentekenbewijs staat (massa leeg), inclusief de lading.

Welke auto's zijn elektrische zwarte bedrijfswagens?

De elektrische bedrijfswagens van Volkswagen vallen niet in de categorie zware elektrische bedrijfswagen. De Volkswagen ID. Buzz Cargo heeft een leeg massagewicht van 2.541 kg en een maximaal laadvermogen van 959 kg. Dat betekent dat je goed zit met deze auto.

Volkswagen ID. Buzz Cargo emissievrij_mobiel

Voorraad elektrische bedrijfswagens

Bekijk hieronder de voorraad elektrische bedrijfswagens. Is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan contact op en we beantwoorden al je vragen.