50jaargolf1 hero mobiel

29 februari 2024

Autoworld Brussel viert vijftig jaar Golf

Autoworld, het vooraanstaande privémuseum in Brussel, viert van 1 maart tot en met 28 april de vijftigste verjaardag van de Volkswagen Golf met een unieke tentoonstelling. Als eerbetoon aan de succesvolste Europese auto, die onlangs zijn achtste generatie en een facelift heeft gekregen, organiseert Autoworld de ‘VW Golf 50th Anniversary’ tentoonstelling.

Mei 1974: de wereld ontdekt de Volkswagen Golf, een compacte hatchback die de oude, vertrouwde Kever moet vervangen met een model met een verfrissend design en hoogwaardige, watergekoelde techniek. Vijftig jaar en acht generaties later kunnen we alleen maar blij zijn met het succes van de Golf, waarvan meer dan 37 miljoen exemplaren zijn verkocht. Voor Autoworld in Brussel is de verjaardag van de Golf reden om van 1 maart tot en met 28 april uit te pakken met een dwarsdoorsnede van acht generaties Golf en zijn vele varianten. De organisatie verwacht veel Nederlandse Golf-gekken. Brussel is immers maar een kleine drie uur rijden vanuit Utrecht.

Cars & Coffee 

Naast de bijzondere tentoonstelling vieren onze zuiderburen de verjaardag van de Golf ook met een Cars & Coffee event op zondag 24 maart. Vanaf 10 uur ’s ochtends is de Esplanade voor het museum de plek waar honderden exemplaren van de jarige job uit Wolfsburg en andere klassiekers worden verwacht. Dit evenement biedt Golf-eigenaren de mogelijkheid om hun auto’s te presenteren en onder het genot van een kop koffie in gesprek te gaan met gelijkgestemden. Het Cars & Coffee event is gratis, net als de koffie; voor toegang tot de speciale tentoonstelling ‘VW Golf 50th Anniversary’ en het museum, is een toegangskaart vereist.

Toeren

Voor degenen die de sfeer van Brussel willen ervaren, wordt door de organisatie de suggestie gedaan om door de tunnels en boulevards van de stad te toeren. Belangrijk is op te merken dat klassiekers vrijgesteld zijn van de beperkingen van de Lage Emissie Zone in Brussel. Bezitters van oldtimers of youngtimers dienen wel vooraf te controleren of deze beperkingen voor hun Golf van toepassing zijn, met de mogelijkheid om een dagpas aan te schaffen indien nodig.

Autoworld Brussels is bijna 365 dagen per jaar geopend. Het museum is niet alleen het decor voor de ‘VW Golf 50th Anniversary’ tentoonstelling, maar organiseert ook tal van andere autogerelateerde evenementen. Vorig jaar verwelkomde het museum 235.000 bezoekers, een spectaculaire prestatie als je in oogschouw neemt dat dit aantal in slechts vijf jaar tijd is verdubbeld.

Autoworld Museum Brussels

Jubelpark 11, 1000 Brussel, België
Metro Merode

Openingstijden:
Alle dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur
Weekenden en feestdagen van 10.00 uur tot 18.00 uur 

Toegangsprijzen Autoworld:

  • Volwassenen: € 15,- 
  • Senioren: € 13,-
  • Studenten: € 11,- 
  • Kinderen 6-12 jaar: € 7,- 
  • Jonger dan 6 jaar: gratis