Volkswagen Golf hero mobiel

30 april 2024

De Golf: vernieuwd icoon leverbaar vanaf € 34.990

De vernieuwde Golf komt in juli op de markt en is nu al te bestellen met efficiënte viercilinder TSI- en eTSI-motoren. Op tal van fronten zet de achtste generatie van de bestseller nieuwe maatstaven. Zo beschikt de vernieuwde Golf over infotainment en connectiviteit van topklasse. In het aangescherpte uiterlijk functioneert hightech lichttechnologie ook als designelement. De nieuwste plug-in hybridetechnologie, die later in 2024 leverbaar wordt, maakt een elektrische range tot circa 125 km** mogelijk. De vernieuwde Volkswagen Golf is nu te bestellen vanaf € 34.990. Daarmee is hij ook nog eens voordeliger dan zijn voorganger. 

Mede door het altijd herkenbaar gebleven, cleane design is de Golf in vijftig jaar tijd uitgegroeid tot een icoon, waarvan al meer dan 37 miljoen exemplaren zijn verkocht. Het design van de achtste generatie, die wederom leverbaar wordt als vijfdeurs hatchback en als extra ruime Variant, is verder aangescherpt. De LED-koplampen hebben een nieuw design. Golf-modellen met LED-Plus koplampen en de slimme LED Matrix-verlichting hebben nu ook een verlicht Volkswagen-embleem aan de voorzijde. In combinatie met LED Matrix-achterlichten is er keuze uit drie animaties.

Chat GPT

Standaard heeft de vernieuwde Golf de Digital Cockpit Pro met ontspiegelde displays. Hij krijgt Volkswagen’s nieuwste infotainmentsysteem met een groot 12,9 inch (32,8 cm), centraal geplaatst infotainmentscherm met handige, verlichte touchsliders voor onder meer het instellen van de temperatuur en het geluidsvolume. Ook fysieke knoppen dragen bij aan het bedieningsgemak. Veel functies zijn via de IDA spraakassistent ook te bedienen met natuurlijk spraakgebruik. Dankzij ChatGPT-integratie is het zelfs mogelijk om via de spraakassistent antwoord te krijgen op vragen over uiteenlopende onderwerpen. 

TSI, eTSI en eHybrid

De vernieuwde Golf is er in eerste instantie met keuze uit vier viercilinder turbomotoren. Allereerst is er de 1.5 TSI met naar wens 85 kW/116 pk of 110 kW/150 pk (beide met een handgeschakelde zesversnellingsbak). Daarnaast zijn er twee efficiënte 48 Volt mild-hybrideversies van de 1.5 eTSI, met 85 kW/116 pk en 110 kW/150 pk, die beide standaard zijn gekoppeld aan de automatische 7-traps DSG-transmissie. Later dit jaar wordt de Golf hatchback ook leverbaar met eHybrid plug-in hybridetechnologie. De Golf eHybrid heeft een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en de sportieve Golf GTE zelfs 200 kW/272 pk. Bij beide PHEV-aandrijflijnen is een 19,7 kWh accu ingrepen. Daarmee is een elektrische range tot circa 125 km** mogelijk. De nieuwe accu is snel te laden met 40 kW. De automatische zestraps DSG-transmissie is standaard op elke Golf met plug-in hybridetechnologie.

Life Edition

De Golf in basisuitvoering is leverbaar vanaf € 34.990* en beschikt standaard al over LED-verlichting, Digital Cockpit Pro, Ready to Discover multimediasysteem, App-Connect draadloos, Climatronic airconditioning, parkeersensoren voor en achter, Adaptive Cruise Control en Lane Assist. De Life Edition-uitvoering (vanaf € 36.990*) voegt extra stijl en luxe toe in de vorm van metallic lak, 17 inch lichtmetalen velgen, comfortstoelen, draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, Keyless Access, donker getinte ramen achter, Rear View (achteruitrijcamera), sfeerverlichting en diefstalalarm. De 1.5 TSI (85 kW/116 pk) en beide eTSI-motoriseringen zijn beschikbaar voor de Golf Life Edition.

De TSI- en eTSI-uitvoeringen van de vernieuwde Golf zijn nu te bestellen en staan vanaf juli bij de dealers. In aanloop naar de marktintroductie maakt Volkswagen tevens de prijzen van de Golf eHybrid plug-in hybridemodellen bekend. Het leveringsprogramma wordt binnenkort ook nog uitgebreid met een R-line uitvoering. De zeer sportieve Golf GTI- en R-modellen worden na de zomer verwacht.

Exclusief feestnummer: Golf eHybrid 50 Edition

Speciale aandacht verdient de Golf eHybrid ‘50 Edition’, het jubileummodel dat de 50e verjaardag van de Golf viert. Deze exclusieve uitvoering heeft standaard 18 inch lichtmetalen velgen, LED Plus-verlichting inclusief doorlopende LED-strip in de grille en een verlicht logo vóór, instaplijsten met Edition 50-logo, Art Velours-bekleding, Navigatie Discover Media, Ergo-Active bestuurdersstoel, IDA spraakassistent, rijprofielselectie, Climatronic airconditioning (3 zones), sfeerverlichting (30 kleuren), Travel Assist en diverse ‘50’-logo’s. De Golf eHybrid ‘50 Edition’ is in een beperkte oplage beschikbaar en is later dit jaar te bestellen voor € 44.490. De Golf GTE komt vanaf € 49.990 in de prijslijst.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.