tiguan allspace

5 augustus 2021

De nieuwe Tiguan Allspace nu te bestellen vanaf € 39.890

Volkswagen heeft prijskaartjes gehangen aan de uitvoeringen van de nieuwe Tiguan Allspace. De succesvolle SUV van Volkswagen heeft een scherper design, innovatieve LED-verlichting, nieuwe assistentiesystemen en biedt nóg meer online diensten. De extra lange Tiguan heeft niet alleen meer ruimte, maar is ook rijker uitgerust dan zijn kortere broer. De meerprijs van alle standaard extra’s is bescheiden. De Tiguan Allspace is vanaf vandaag te bestellen voor een vanafprijs van € 39.890*; dat is ruim € 6.000 lager dan bij de vorige generatie. Hij arriveert eind oktober in Nederland bij De Waal Autogroep.

Het succes van de extra lange versie van de meest verkochte SUV van Volkswagen laat zich goed verklaren. Met zijn ruime, flexibel in te delen interieur, het comfort én de mogelijkheid om fikse aanhangers te trekken, is de Tiguan Allspace ideaal voor actieve gezinnen. Tegelijkertijd kom je ermee ook zakelijk goed voor de dag. Door zijn elf centimeter langere wielbasis biedt de Tiguan Allspace volop ruimte voor vijf personen. En met de optionele derde zitrij met twee individuele stoelen wordt de Allspace zelfs een zevenzitter.

Ook de Allspace kan deels geautomatiseerd rijden

De nieuwe Tiguan Allspace is direct te herkennen aan zijn opgefriste voorzijde, de verhoogde motorkap en de vernieuwde achterzijde. De LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting zijn standaard. In combinatie met de optionele koplampverlichting LED ‘Matrix’ (IQ. Light) is in de grille een doorlopende LED-lichtstrip opgenomen. De nieuwe Tiguan Allspace is er nu ook met Travel Assist waarmee hij gedeeltelijk geautomatiseerd kan rijden.

Altijd online

De nieuwe Tiguan Allspace is voortaan vanaf de Life-uitvoering standaard voorzien van een 10” Digital Cockpit Pro en is leverbaar met de nieuwste infotainmentsystemen. Door de ingebouwde eSIM is de ruime SUV altijd online en kan de bestuurder gebruikmaken van de vele diensten van WeConnect en WeConnect Plus. Alle Allspace-uitvoeringen bieden bovendien toegang tot streamingdiensten en veel functies zijn eenvoudig via stem (natural voice control) te bedienen.

Ruime keuze uit motoren en uitvoeringen

Volkswagen biedt de nieuwe Tiguan Allspace aan met een keuze uit twee motoren en zes uitvoeringen, variërend van de Allspace tot de sportieve en rijk uitgerust R-Line Business+. De Allspace staat standaard op 17 inch lichmetalen ‘Tulsa’-velgen en is onder meer voorzien van het multimediasysteem ‘Ready to Discover’, ‘We Connect Plus’ (met een abonnement van 12 maanden), draadloze App-Connect, LED-verlichting rondom en Adaptive Cruise Control. Dankzij deze nieuwe uitvoering is de vanafprijs van de Tiguan Allspace ruim € 6.000 lager dan die van zijn voorganger.

Het tweede uitrustingsniveau, de Life, biedt daarbovenop onder andere 18 inch ‘Kingston’-velgen, een automatische airco met 3 zones, de 10” Digital Cockpit Pro, parkeersensoren rondom, een elektrisch bedienbare achterklep, getinte achterzijruiten, een dakreling en sierlijsten in chroom. De meerprijs van de Tiguan Allspace Life ten opzichte van de kortere Tiguan Life is slechts € 1.300. Daarvoor biedt hij niet alleen meer ruimte, maar ook een flinke rijkere standaarduitrusting.

De Elegance voegt aan de uitrusting van de Life onder meer de top-comfortstoelen vóór, Park Assist, een achteruitrijcamera en Easy Open inclusief Keyless Access toe. Hij onderscheidt zich daarnaast met zijn 18 inch ‘Frankfurt’-velgen, koplampverlichting LED ‘Matrix’ (IQ. Light) en de in donkerrood uitgevoerde LED-achterlichten.

De R-Line biedt onder meer het sportieve R-Line ex- en interieurpakket, een zwarte dakhemel, LED ‘Plus’ koplampen, donkerrode LED-achterlichten en top-comfortstoelen vóór. Deze sportieve Tiguan Allspace staat op 19 inch ‘Valencia’ lichtmetaal.

Speciaal voor zakelijke rijders heeft Volkswagen twee Business-uitvoeringen in het gamma. De Life Business biedt boven de Life onder meer het ‘Discover Media’ multimediasysteem met navigatie, draadloos opladen en een diefstalalarm. Ook standaard op deze uitvoering zijn de Ergo-Active voorstoelen, het winterpakket en elektrisch inklapbare buitenspiegels.

De meest populaire Tiguan Allspace, de R-Line Business+ combineert sportieve looks met een indrukwekkend rijke uitrusting. Hij biedt boven de Life Business ook features als Easy Open en Keyless Access, het winterpakket, Progressive Steering, koplampverlichting LED ‘Matrix’ (IQ. Light) en top-comfortstoelen. Deze sportieve topuitvoering is luxer uitgerust en maar liefst €3.000 lager geprijsd dan zijn voorganger, de Tiguan Allspace Highline Business R.

Nu te configureren, vanaf eind oktober in de showroom

De nieuwe Tiguan Allspace is vanaf nu te configureren en bestellen met een 100kW/150pk sterke 1.5 TSI benzinemotor of een even sterke 2.0 TDI dieselmotor. De 1.5 TSI is er zowel met een handgeschakelde zesversnellingsbak als de razendsnel schakelende DSG-automaat. De 2.0 TDI is standaard gekoppeld aan de DSG-transmissie. De nieuwste Tiguan Allspace is hier te configureren en is leverbaar vanaf € 39.890*. De eerste exemplaren arriveren naar verwachting eind oktober bij De Waal Autogroep.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.