Volkswagen Shooting Brake

3 november 2020

Debuut voor nieuwe Arteon Shooting Brake in Nederland

Het is u wellicht niet ontgaan. Er is een tweede telg binnen de Arteon line-up, de Arteon Shooting Brake. Sinds afgelopen week is de Arteon Shooting Brake ook bij De Waal Autogroep te bewonderen. De Arteon is een luxere, sportievere en ruimere versie van de ‘normale’ Arteon en dankt zijn dynamische look vooral door de lage, lange daklijn en brede wielkasten.

Het kenmerkende design van de Arteon is bij de Shooting Brake verder verfijnd met nieuwe elementen, zoals de hightech LED-verlichting voor en achter, inclusief de LED-dagrijverlichting over de gehele voorzijde. In het volledig nieuwe interieur vallen de Digital Cockpit Pro, de hoogwaardige afwerking en de connected features en diensten van We Connect op. Ook met zijn assistentiesystemen zijn de nieuwe Arteon en Arteon Shooting Brake helemaal van nu. Zo maakt Travel Assist gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk en met het Active Lighting System fungeren zelfs de LED-koplampen als assistentiesysteem, bijvoorbeeld door bochten al te verlichten nog voor de bestuurder de stuurbeweging inzet.

Sportieve luxe

De Arteon en Arteon Shooting Brake zijn exclusief te bestellen als R-Line Business+. Deze sportieve en zeer luxe uitvoering onderscheidt zich met zijn R-styling, de 18 inch ‘Sebring’ lichtmetalen velgen, de LED Plus-koplampen en extra donker getinte ramen achter. Ook het interieur bevat diverse sportieve accenten, zoals een zwarte dakhemel en een driespaaks multifunctioneel stuur met R-line afwerking en schakelpaddles. Eveneens standaard zijn het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’ inclusief streaming internet, de eerder genoemde Digital Cockpit Pro en een achteruitrijcamera. Voor een hoog veiligheids- en comfortniveau is Travel Assist inclusief Lane Assist en Emergency Assist inbegrepen. Met het oog op gebruiksgemak is de achterklep elektrisch te openen, desgewenst met een voetbeweging onder de bumper (optioneel voor de Arteon), en dankzij Keyless Acces zijn de Arteon en Arteon Shooting Brake sleutelloos toegankelijk en te starten.

Innovatieve en krachtige aandrijflijnen

De Arteon en Arteon Shooting Brake waren al te bestellen met de 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor. Deze krachtige motor is standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De 2.0 TSI maakt gebruik van het innovatieve B-cyclus verbrandingsproces, dat zorgt voor een lager verbruik, minder schadelijke emissies én meer trekkracht (320 Nm tussen 1.500 en 5.100 tpm).

Arteon Shooting Brake op voorraad

De eerste Volkswagen Arteon Shooting Brake staat al bij ons in de showroom. Bekijk de rijk uitgeruste R-Line Business+, met o.a. lederen bekleding, 20″ lichtmetalen velgen en full map navigatie, in onze voorraad en boek een proefrit om deze auto van dichtbij te ontdekken.