Volkswagen Golf GTI

9 september 2020

De Golf 8 GTI – Autovisie test ‘m

De gloednieuwe, nog niet leverbare, Volkswagen Golf 8 GTI is al even op de staart getrapt door Autovisie-redacteur Peter Hilhorst.

Showroomintroductie Golf 8 GTI

Binnen enkele weken wordt er meer bekend over de showroomintroductie van de Volkswagen Golf 8 GTI. Begin dit jaar zou Volkswagen op de Autoshow van Genève de achtste generatie van deze hot hatch onthullen. Vanwege de coronacrisis kon deze show niet doorgaan. Sinds de komst van de allereerste Golf GTI in september 1975, is de GTI niet meer weg te denken uit de brochure van dit Duitse succesnummer. Tot en met eind vorig jaar zijn er over de hele wereld al zo’n 2,3 miljoen Volkswagens Golf GTI verkocht.

Naar verwachting komt nog dit jaar de achtste generatie van de Volkswagen Golf GTI op de markt. De nieuwste generatie van de Golf GTI heeft een 2.0 TSI motor met de 4 cilinders in één lijn. Dit zorgt voor een vermogen van 245pk (180kW) en een maximum koppel van 370 Nm.

Rijk uitgerust en sportief

Dit voorwielaangedreven sportmodel heeft standaard een handgeschakelde 6-bak. Natuurlijk inclusief een pookknop in de vorm van een zwarte golfbal. De optionele 7-traps DSG heeft een compacte schakelpook door de ‘Shift-by-Wire’. De Volkswagen Golf 8 GTI is standaard natuurlijk sportief uitgerust en voorzien van onder andere Lane Assist, elektronische sperdifferentieel, een digitale cockpit, LED-verlichting voor en achter en twee USB-c poorten. Meer over de standaard uitrusting wordt naar aanloop van de showroomintroductie bekend.