Volkswagen Polo

30 november 2021

Hoe werkt IQ.Drive Travel Assist van Volkswagen?

Een aantal maanden geleden onthulde Volkswagen de vernieuwde Polo. Een compleet strak design gevuld met de laatste technologieën met onder andere IQ.Drive Travel Assist, waarmee men tot 210 kilometer per uur semiautonoom kan rijden. Met de komst van de gloednieuwe Volkswagen Taigo en Volkswagen ID.5 brengt het Duitse merk wederom twee modellen op de markt die semiautonoom de weg op kunnen. Een goed moment om aan u uit te leggen hoe IQ.Drive Travel Assist precies werkt.

Semiautonoom met drie assistentiesystemen

IQ.Drive Travel Assist is een combinatie tussen drie assistentiesystemen: Adaptive Cruise Control, Lane Assist en Side Assist. Deze drie systemen ondersteunen u bij het remmen, accelereren, sturen en inhalen. Doordat deze drie systemen goed met elkaar samen werken, biedt Volkswagen de mogelijkheid om semiautonoom te rijden. Maar let op: houd altijd uw handen aan het stuur.

adaptive cruise control Travel Assist

Adaptive Cruise Control

Cruise control is altijd een zeer gewenste toevoeging geweest in uw auto. Zeker bij lange ritten is deze functie ideaal. Helaas werkt cruise control minder prettig op drukke wegen en bij filevorming. Om dat probleem te verhelpen heeft Volkswagen Adaptive Cruise Control in het leven geroepen. Met Adaptive Cruise Control wordt er rekening gehouden met de snelheid van uw voorganger en past de snelheid aan om een veilige ruimte te houden tussen u en de auto voor u. 

Lane Assist

Assistentiesysteem Lane Assist zorgt ervoor dat u binnen de lijnen van de rijbaan blijft rijden. Een moment van onoplettendheid kan ervoor zorgen dat u van uw lijn afwijkt. Uw Volkswagen corrigeert zodat u weer in het midden van de rijbaan rijdt.  

Travel-assist-lane assist
side assist volkswagen

Side Assist

Staat u op het punt om van rijbaan te wisselen, bijvoorbeeld om iemand in te halen? Het kan gebeuren dat u een voertuig naast u over het hoofd kunt zien. Met Side Assist heeft uw Volkswagen een extra paar ogen om de dode hoek in de gaten te houden. Dreigt er een gevaarlijke situatie te ontstaan? Dan licht er een lampje op in de spiegel. Zo kunt u nog tijdig reageren en een onveilige situatie voorkomen. 

Optionele systemen

Aan veiligheid geen gebrek in uw Volkswagen. Het IQ.Drive Travel Assist vindt u standaard terug in de Taigo en ID.5. Optioneel is uw Volkswagen nog verder uit te rusten met Park Distance Control of verkeerstekenherkenning om u nog veiliger op pad te sturen. Heeft u interesse in de gloednieuwe Taigo of volledig elektrische ID.5? Vraag dan vrijblijvend uw offerte aan.