Volkswagen Tiguan

2 juni 2023

IQ.Light - jouw gids in het donker

IQ.Light is een innovatief verlichtingssysteem ontwikkeld door Volkswagen. Dit systeem gaat verder dan alleen maar het verbeteren van de zichtbaarheid tijdens het rijden. Het is een slimme verlichtingstechnologie die is ontwikkeld om de veiligheid op de weg te verbeteren en de rijervaring te optimaliseren. De koplampen passen zich aan de situatie aan en zorgen dat andere weggebruikers niet worden verblind. En niet onbelangrijk: het ziet er ook nog eens onwijs goed uit!

v1Slide_4

Wat is IQ.Light?

Met IQ.Light koplampen wordt er op basis van uw snelheid, locatie en eigen voorkeur de ideale lichtfunctie bepaald. Met afzonderlijk dimbare LEDs hoeft u zich geen zorgen te maken over de perfecte hoeveelheid licht. De camera registreert aan de voorkant bijvoorbeeld fel verlichte gebieden als “woonachtig”. In dit geval schakelt de auto automatisch over van grootlicht naar dimlicht.

De matrix koplampen zijn een nieuwe voorstelling van hoe de standaardkoplamp eruit kan zien – en wat het de bestuurder en anderen op de weg kan bieden. Je zicht is altijd optimaal, waar en wanneer je dan ook rijdt.

De voordelen van IQ.Light

Vind je het vervelend dat je altijd rekening moet houden met tegemoetkomend verkeer als je groot licht aan heb staan of zie je nauwelijks wat in donkere bochten? IQ.Light is vanaf nu jouw favoriete feature! Op basis van de frontcamera, jouw stuurrichting, online navigatie en GPS-data zorgt de IQ.Light dat je altijd de meest optimale lichtbundel hebt.

Maak je niet druk over verblinde tegen- of voorliggers, de dynamische grootlichtassistent zorgt ervoor dat zij niet verblind worden.

db2019au01088-114211
SLIDE_VW_TAIGO_1700x956

Op welke modellen is IQ.Light verkrijgbaar?

Er is een Volkswagen met IQ.Light voor iedereen. Zo zit de verlichtingstechnologie op de iconische Golf 8, waarmee hij nog beter is geworden. Of ben je op zoek naar een wat hogere instap en ga je liever voor de Volkswagen Taigo? Je kan ook kiezen om volledig elektrisch te rijden met de ID.5, de eerste volledig elektrische SUV coupé binnen het scala.