Over-the-AIr update

22 oktober 2021

Los de storing in uw Volkswagen ID zelf op

Volkswagen heeft regelmatige software-updates via mobiele data-overdracht beschikbaar gemaakt voor alle ID.-modellen. . De ‘ID. Software 2.3’ biedt per direct nieuwe functionaliteiten en optimaliseert bestaande features.

Een groep ID rijders kampt sinds deze week met storingen in hun ID.3 of ID.4. Deze storingen zijn ontstaan als gevolg van een niet correct uitgevoerde Over The Air update. In de meeste gevallen is de update dan niet correct verlopen en moet opnieuw uitgevoerd worden. De software geeft hierdoor foutmeldingen met betrekking tot lane assist, sideassist en verkeersbordenherkenning. Dit is gelukkig gemakkelijk zelf op te lossen! Hieronder lest u een stappenplan om het probleem te verhelpen. 

Storing

Zorg ervoor dat de accu van uw ID voor minimaal 50% geladen is en dat de auto minimaal 3 streepjes aangeeft met 4G.

Stap 1: Schakel het contact in

Stap 2: Ga via het infotainmentsysteem naar 'setup'

Stap 3: Ga naar systeem informatie en klik op 'alle updates weergeven'

Stap 4: Wanneer de Over The Air (OTA) update beschikbaar is komt hier '91CA' te staan.

Stap 5: Klik op installeren

Stap 6: Wanneer het contact uitgeschakeld wordt komt in het scherm van de infotainment het hiernaast weergegeven pictogram te staan.

Stap 7: Klik op de tekst update beschikbaar.

Stap 8: Hierna komt een scherm waarin omschreven staat wat u moet doen om de update te starten. Volg deze stappen en druk op installeren.

Wanneer u de auto afsluit begint de update. Het kan zijn dat dit niet in één keer goed lukt, dit kan meerdere oorzaken hebben.

Wanneer de update niet goed uitgevoerd wordt krijgt u een melding (Retry). Probeer de update dan later opnieuw. Let erop dat de update minimaal 60 min in beslag neemt, dus start hem ook alleen als u de auto even kunt missen. Het is niet erg dat de update niet in één keer succesvol gaat.

Softwareupdate ID.3

Let op: De OTA update bestaat uit 2 delen. Dus wanneer u de eerste succesvol hebt kunnen afronden volgt er binnen een aantal dagen nog een update. Deze duurt ongeveer 3 uur!

Mocht u er niet uit komen helpen wij u graag verder. Neem contact op met uw vestiging.