Volkswagen Polo GTI

17 december 2021

De nieuwe Polo GTI nu te bestellen bij De Waal Autogroep

De vernieuwde Volkswagen Polo GTI is met ingang van 16 december 2021 leverbaar, vanaf € 37.990* (prijs per 1 januari 2022), en is volledig uitgerust. De Volkswagen Polo GTI heeft een kenmerkende look en laat zien dat het indrukwekkende prestaties heeft en dat met rijplezier de nieuwe 'hot hatch' perfect tot stand is gekomen. De Polo GTI is geheel digitaal en connected. De Polo GTI is uitgerust met IQ.Light LED Matrix-koplampen en IQ.DRIVE Travel Assist. Bovendien bevat de vernieuwde Polo GTI over alle innovatieve technologieën die voorheen alleen te vinden waren in de hogere segmenten. 

Alles draait om rijplezier bij de vernieuwde Polo GTI. De Polo GTI is uitgerust met een 2.0 TSI turbo-benzinemotor met dubbele injectie en elektronische klephoogteverstelling aan de inlaatzijde. Deze 2.0 TSI motor heeft een vermogen van 152 kW/207 pk met een maximale koppel van 320 Nm in het brede toerengebied van 1.500-4.500 tpm. De automatische zeventraps DSG-transmissie zorgt voor pure power wat overgebracht wordt op de voorwielen. De Polo GTI heeft een acceleratie van 0-100 km/u in 6,5 seconden. De topsnelheid van deze 'hot hatch' bedraagt 240 km/u.  

Sport Select onderstel

Het Sport Select onderstel zit standaard op de Polo GTI en zorgt voor een extra bepalende rijplezier-factor. Door dit onderstel heeft men keuze uit twee schokdempersettings voor dynamiek op maat. Het pure GTI-gevoel kan men ervaren door het elektronische sperdifferentieel XDS. De motor en transmissie staan in de Sport-stand op hun scherpst afgesteld. In deze stand is zelfs de uitlaatsound extra hoorbaar en intens. De Polo GTI kan in drie rijprofielen gezet worden: Individual, Normal en Eco.

De vernieuwde Polo is een échte GTI

Met de honingraatgrille, sportieve bumpers, 17" lichtmetalen velgen ‘Milton Keynes’ (18 inch ‘Faro’ optioneel), zwarte dorpels, donker getinte ramen achter en rode accenten is de Polo GTI een échte. Hij combineert deze traditionele designelementen met innovatieve hightech features. De vernieuwde Polo GTI heeft standaard IQ. Light LED Matrix-koplampen inclusief een opvallende lichtstrip tussen de lichtunits. Bij de LED-achterlichtunits zijn dynamische richtingaanwijzers en een specifieke remlichtanimatie inbegrepen.

Volledig digitaal en connected

In alle nieuwe Polo-modellen wordt de Digital Cockpit standaard geleverd. Dit geldt ook voor de Polo GTI. Bovendien is er ook de Digital Cockpit Pro (optioneel), bij deze optionele functie kan men de weergave van het display (10,25 inch / 26cm) geheel aanpassen naar eigen wens. De Polo GTI is standaard uitgerust met het Multimediasysteem 'Ready to Discover' en beschikt over een 20,3 cm kleurentouchscreen. De Polo GTI is altijd online (connected) door Streaming & Internet. Via Apple CarPlay of Android Auto zijn smartphones eenvoudig draadloos te koppelen. We Connect Plus geeft eveneens toegang tot vele online diensten. Het interieur van de vernieuwde Polo GTI geeft aan dat het 100% een GTI is. De echte eyecatchers in deze auto zijn de multifunctionele, met leer beklede sportstuur met schakelpaddles, sportstoelen met de kenmerkende GTI-ruitjesbekleding en de zwarte dakhemel.

De Polo GTI is slimmer dan ooit!

Tot voor kort beschikte alleen modellen uit hogere segmenten geavanceerde technologie. De nieuwe Polo GTI heeft dit nu ook! Een goed voorbeeld zijn de IQ.Light LED Matrix-verlichting. Met deze verlichting is het mogelijk om met grootlicht te rijden terwijl tegenliggers niet verblind worden. Door IQ.Drive Travel Assist kan de Polo GTI gedeeltelijk autonoom (level 2) rijden. De Polo GTI houdt door diverse assistentiesystemen die goed samenwerken automatisch een veilige afstand tot andere weggebruikers en blijft ook keurig tussen de wegmarkeringen. Op de nieuwe Polo GTI zit ook standaard automatische Climatronic airconditioning met twee klimaatzones en Park Distance Control met parkeersensoren voor en achter. Al deze standaard functies zorgen ervoor dat GTI-rijden veiliger en relaxter worden. 

De vernieuwde Polo GTI is in alle opzichten meer dan compleet uitgerust. Men kan kiezen tussen vier Design-, Multimedia-, Comfort- en Assistance-pakketten. voor wie toch een Polo GTI op maat wenst.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.