Volkswagen Taigo R-Line

16 november 2021

Nieuwe Volkswagen Taigo is vanaf heden bestelbaar

Volkswagen presenteerde onlangs de gloednieuwe Volkswagen Taigo als compacte cross-over. De Taigo heeft de kracht en ruimte van een SUV, maar het stijlvolle design en wendbaarheid van een coupé.  Deze sportieve cross-over staat vanaf begin 2022 in onze showrooms, maar is vanaf heden al bestelbaar. De Taigo is leverbaar vanaf € 28590. Kort na de marktintroductie wordt het gamma uitgebreid met een goedkopere basisuitvoering met een verwachte verkoopprijs rond de € 26000. Het private lease tarief van de Volkswagen Taigo is helaas nog niet bekend. 

Technische kenmerken Taigo

De nieuwe Taigo deelt zijn technische basis en de positieve (rij)eigenschappen met modellen als de nieuwe Polo en de populaire T-Cross. De Taigo staat hoog op zijn wielen waardoor de berijder een aangenaam hoge en comfortabele zitpositie heeft. Optioneel is de sportieve cross-over leverbaar met IQ.Light LED Matrix-koplampen. Deze slimme feature zorgt met de frontcamera, jouw stuurrichting, online navigatie en GPS-data ervoor dat u de meest optimale lichtbundel hebt, voor u en voor tegen- en voorliggers.

Volkswagen Taigo zelf personaliseren

De sportieve looks van de nieuwe Taigo spreken u wellicht al aan, maar deze cross-over is nog verder te personaliseren. Zo kent de Taigo 15 verschillende kleurencombinaties, velgdesigns tot 18 inch, diverse designpakketten en opties. U kunt dus zomaar wegrijden in de nieuwe Taigo met bijvoorbeeld zwart dak of panoramisch schuif-/kanteldak. De echte sportieveling kiest natuurlijk voor het optionele Black Style pakket. Dit pakket op de R-Line-uitvoering kent bijvoorbeeld 18" zwarte velgen en zwarte spiegelkappen.

Semiautonoom rijden

Het design en eventuele opties zijn naar wens aan te passen. Toch kent deze cross-over standaard al innovatieve technieken. Het IQ.Drive pakket zit standaard inbegrepen en zorgt ervoor dat u semiautonoom (level 2) kunt rijden. De assistentiesystemen zorgen ervoor dat de Taigo automatisch een veilige afstand behoudt tot zijn voorliggers en blijft hij vanzelf tussen de wegmarkeringen. In combinatie met de online navigatie wordt ook de mogelijkheid geboden om de Taigo automatisch te laten afremmen voor naderen bochten, rotondes en kruisingen. Semiautonoom rijden is overigens niet nieuw bij Volkswagen. Het IQ.Drive pakket zit namelijk ook al verwerkt in de gloednieuwe Volkswagen Polo. 

Gaat u voor de nieuwe Taigo?

Vanaf begin 2022 is de Volkswagen Taigo Life leverbaar vanaf € 28590. Later volgt het goedkopere instapmodel, maar ook de Taigo R-Line-utivoering. Wilt u in 2022 als één van de eersten rijden in de gloednieuwe cross-over van Volkswagen? Vraag dan geheel vrijblijvend uw persoonlijke offerte aan.