GTI meeting

31 oktober 2023

Save the date: legendarische GTI Meeting komt in 2024 naar Wolfsburg

Onder het thema ‘Coming Home – Reloaded’ gaat de GTI Meeting zich in 2024 verplaatsen van de Wörthersee naar Wolfsburg. De legendarische bijeenkomst voor de GTI-community vindt plaats van 26 tot en met 28 juli 2024 in de buurt van het VfL Wolfsburg-stadion en wordt georganiseerd in samenwerking met Autostadt. Naast autopresentaties, podiumshows en clubbijeenkomsten zijn er veel activiteiten en speciale verrassingen voor alle fans van de GTI-modellen van Volkswagen.

“De GTI is niet het enige icoon, ook de GTI Meeting heeft in de afgelopen decennia een cultstatus verworven”, vertelt Imelda Labbé, lid van de Raad van Bestuur voor Sales, Marketing en Aftersales bij Volkswagen. “Wij vinden het belangrijk om de GTI-community een nieuw thuis te geven in het hart van ons merk, hier in Wolfsburg!” Volkswagen geeft fans alle tijd om er naartoe te plannen door de datum al vroegtijdig bekend te maken. Het grootste GTI-feest ter wereld wordt gehouden in het laatste weekend van juli 2024.

Voor en door liefhebbers

GTI: drie letters die ​​al bijna een halve eeuw synoniem zijn voor sportiviteit, emotie en dynamiek. De wereldwijde community groeit nog steeds en de liefhebbers ontmoeten elkaar regelmatig om informatie over GTI-modellen met elkaar uit te wisselen. Sinds 1982 vond de grootste GTI-bijeenkomst traditioneel plaats aan de Wörthersee in Oostenrijk. Begin 2023 maakte de plaatselijke gemeente Maria Wörth echter bekend dat zij het jaarlijkse evenement niet langer zou organiseren. Volkswagen besloot daarom de GTI Meeting te ‘adopteren’ en naar Wolfsburg te halen. Officiële GTI-meetings werden door Volkswagen in 2017 en 2018 – als aanvulling op het evenement aan de Wörthersee – al voor de poorten van de Volkswagen-fabriek gehouden. 

Meer informatie over de GTI Meeting volgt binnenkort.