Volkswagen Arteon

8 september 2020

Verkoop nieuwe Arteon Shooting Brake en vernieuwde Arteon van start

U kunt vanaf nu de Volkswagen Arteon Shooting Brake en de vernieuwde Arteon bestellen bij De Waal Autogroep. Op dit moment is er een Arteon 2.0 TSI R-Line Business+ (vanaf € 48.950*) en de Arteon Shooting Brake 2.0 TSI R-Line Business+ (vanaf € 49.490*) bestelbaar. Later komen er ook dieselversies met de 147 kW/200 pk sterke 2.0 TDI beschikbaar.

De Arteon is nog steeds heel herkenbaar ‘Arteon’ en het design is verder verfijnd met nieuwe elementen en innovaties. Standaard heeft de Arteon LED-dagrijverlichting over de hele breedte van de neus. De Arteon Shooting Brake is volledig nieuw. Hij dankt zijn sportief-elegante looks onder meer aan een lange daklijn en brede wielkasten. Daarbij biedt hij de ruimte en het gebruiksgemak van een estate.

De grootste veranderingen zijn terug te zien in het interieur met een exclusieve uitstraling. Het oog trekt gelijk naar de nieuwe cockpit met een digitaal instrumentenpaneel en de connectiviteitsfeatures van We Connect. Door de nieuwste assistentiesystemen is het in de Arteon en Arteon Shooting Brake mogelijk om gedeeltelijk autonoom te rijden met Travel Assist en het Active Lighting System maakt van de LED-koplampen ook een assistentiesysteem, bijvoorbeeld door bochten al te verlichten nog voor de berijder de stuurbeweging inzet.

Sportieve luxe

Qua keuze heeft Volkswagen het makkelijk gemaakt. De Volkswagen Arteon Shooting Brake en Arteon worden exclusief geleverd als R-Line Business+ uitvoering. Die staat voor zeer compleet én sportief. Aan de butienkant is dat terug te zien in de 18″ ‘Sebring’ wielen, LED Plus-koplampen en extra donker getinte ramen vanaf de B-stijl. In het interieur uit de R-Line Business+ zich met onder andere een zwart dakhemel, een driespaaks multifunctioneel stuur met R-line logo en schakelpaddles. Standaard is de Arteon en de Arteon Shooting Brake uitgerust met navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’ inclusief Digital Cockpit Pro en een achteruitrijcamera.

Met de standaard assistentiesystemen verhoogt Volkswagen de veiligheid en het comfort. Denk bijvoorbeeld aan Travel Assist met Lane Assist en Emergency Assist. De achterklep is gemakkelijk elektrisch te openen met de Keyless Acces stapt u in en start u de Volkswagen Arteon Shooting Brake en de Arteon met de autosleutel in uw zak.

Innovatieve 2.0 TSI moter

Bij de marktintroductie van de Arteon en Arteon Shooting Brake is in eerste instantie de 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor beschikbaar. Deze is standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De 2.0 TSI maakt gebruik van het innovatieve B-cyclus verbrandingsproces. Dat zorgt voor een lager verbruik, minder schadelijke emissies én meer trekkracht (320 Nm tussen 1.500 en 5.100 tpm). De 2.0 TDI met 147 kW/200 pk volgt binnenkort. De prijzen van de modellen met dieselmotor worden naar verwachting in oktober bekendgemaakt. De Arteon en Arteon Shooting Brake met plug-in hybrideaandrijving en een systeemvermogen van 160 kW/218 pk wordt vanaf begin 2021 in Nederland bestelbaar.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.