header id.3 concept

2 december 2022

Volkswagen blikt vooruit op vernieuwde ID.3

Volkswagen onthult komend voorjaar de vernieuwde ID.3. De tweede generatie van de elektrische bestseller is het volgende hoofdstuk in het succesverhaal dat ID. heet. Volkswagen heeft sinds de lancering van de eerste ID. wereldwijd al meer dan een half miljoen elektrische modellen op basis van het MEB-platform geleverd. Om aan de grote vraag te voldoen, wordt de ID.3 binnenkort niet alleen in Zwickau en Dresden geproduceerd, maar ook in de hoofdvestiging in Wolfsburg.

De nieuwe ID.3 onderscheidt zich van de huidige versie met een vernieuwd design en een hoogwaardiger interieur dat uit diervrije materialen bestaat. De nieuwe ID.3 is ook uitgerust met software van de nieuwste generatie die geschikt is voor over-the-air updates. Tot de standaarduitrusting van elke nieuwe ID.3 behoort een 12 inch groot centraal display, een uitneembare bagageruimtevloer en een middenconsole met twee bekerhouders.

Nieuwe functies als Plug & Charge en de intelligente routeplanner voor EV’s maken het opladen van de nieuwe ID.3 nog eenvoudiger en comfortabeler. Eveneens nieuw zijn het optioneel verkrijgbare Travel Assist met zwermdata en Park Assist Plus met Memory Function.

Volkswagen maakt in aanloop naar de marktintroductie de Nederlandse line-up, specificaties en prijzen bekend.