VW Autostadt

13 december 2023

Volkswagen’s Autostadt thuisbasis van Oranje tijdens Euro2024

Het Nederlands elftal heeft Wolfsburg gekozen als thuisbasis tijdens UEFA EURO 2024, dat komende zomer in Duitsland wordt gespeeld. Wolfsburg is de thuisbasis van KNVB-partner Volkswagen en ligt centraal tussen de speelsteden Hamburg, Berlijn en Leipzig, waar Oranje zijn drie poulewedstrijden afwerkt. Team en spelers verblijven  in Autostadt, de ‘brand experience’ van de Volkswagen Groep, en gebruiken het Ritz-Carlton hotel als uitvalsbasis. Het een paar minuten verderop gelegen AOK Stadion, waar het vrouwenteam en de Onder 19 van VfL Wolfsburg hun thuiswedstrijden spelen, wordt de plek waar Oranje gedurende het toernooi traint. 

VW Autostadt (3)

Bondscoach Ronald Koeman: “De combinatie van het hotel en de trainingsfaciliteiten sluit perfect aan bij onze wensen. Omdat we gebruik kunnen maken van de velden en accommodatie van VfL Wolfsburg hebben we de beschikking over een trainingscentrum dat aan alle moderne eisen voldoet. Zelf vind ik het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je basecamp. Tijdens een toernooi zit je vijf weken op elkaars lip, dan is de onderlinge sfeer erg belangrijk. Een goed hotel helpt daarbij.”

Autostadt verwelkomt Oranje

Het Ritz-Carlton is fraai gesitueerd binnen Autostadt. Als communicatieplatform voor en themapark van de Volkswagen Groep richt Autostadt zich op alle aspecten van mobiliteit in lijn met het thema ‘Mensen, auto’s en wat ze beweegt’. Het themapark en educatieve centrum trekken jaarlijks enkele miljoenen bezoekers, waarmee Autostadt één van de populairste toeristische bestemmingen in Duitsland is. Daarnaast is Autostadt met drie miljoen afgeleverde auto’s het grootste aflevercentrum voor nieuwe auto’s ter wereld.

Volkswagen: partner van oranje

Volkswagen is al jarenlang partner van de KNVB, en recent hebben beide partijen hun samenwerking opnieuw met vijf jaar verlengd, tot en met 2028. Sinds 2021 is Volkswagen samen met Volkswagen Bedrijfswagens de duurzame mobiliteitspartner van de KNVB en tevens officieel supporter van de Oranjefans. “Volkswagen is natuurlijk enorm trots dat we het Nederlands elftal mogen verwelkomen op onze thuisbasis in Autostadt," zegt Rinke van Keimpema, Managing Director van Volkswagen Nederland. "Sinds 2021 zijn Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens de partner voor duurzame mobiliteit van de KNVB en officiële supporter van de 'Oranje' fans. Het is een zeer vruchtbare relatie geweest, daarom hebben Volkswagen en de KNVB onlangs deze samenwerking verlengd tot 2028. We kijken erg uit naar het UEFA EURO 2024 toernooi en wensen het team en alle fans veel succes."

VOLKSWAGEN PARTNER
VW Autostadt (4)

Duurzame mobiliteitspartner, ook in Duitsland

Een groot deel van het personeel van de KNVB rijdt inmiddels in elektrische Volkswagens. Als duurzame mobiliteitspartner zal Volkswagen ook komende zomer een belangrijke rol spelen in het vervoer van het team en het personeel van de KNVB in Duitsland. Ook voor het verrijken van de autoreis van oranjefans naar Duitsland slaan de KNVB en Volkswagen de handen ineen voor creatieve campagnes en activaties.

Met een Volkswagen naar het EK? Bekijk onze voorraad