Volkswagen_Tiguan_nieuwsbericht_mobiel

26 juli 2023

Volkswagen Touareg vanaf vandaag te bestellen

Volkswagen's absolute topmodel is weer leverbaar in Nederland! De Touareg heeft een belangrijke update gekregen, maar is nog steeds de ingetogen allrounder onder de grote premium SUV's. De nieuwe versie valt op met nieuwe looks en zet grote stappen op het gebied van hoogwaardige technologie. Zo is de nieuwe Touareg de eerste Volkswagen met Matrix HD koplampverlichting en biedt het onderstel nu een nog bredere spreiding tussen hoogstaand comfort en maximale rijdynamiek. Een efficiënte en krachtige plug-in hybride aandrijflijn is in Nederland altijd standaard. 

Wijst je de weg V2
Waar elegantie samenkomt met prestaties

De Touareg komt in twee uitvoeringen, de Touareg Elegance en de Touareg R. De Touareg Elegance is ontworpen om te voldoen aan de hoogst normen van comfort en verfijning. Zodra je instapt, word je omgeven door luxe materialen en doordacht vakmanschap. Het strakke design van het exterieur en het ruime interieur geven je een gevoel van luxe en comfort, terwijl geavanceerde rijhulpsystemen zorgen voor een veilige en ontspannen rijervaring. 

Een dynamische en sportieve SUV

Voor degenen die opzoek zijn naar een sportieve rijervaring, biedt de Touareg R de ultieme combinatie van prestaties en stijl. Met zijn opvallende designelementen en sportieve accenten onderscheidt de Touareg R zich van de massa. Stap in en voel de kracht van de sportieve motor, terwijl het interieur je omhult met sportieve R-details. 

Beide uitvoeringen hebben een plug-in hybride aandrijflijn en een achttraps automatische transmissie .

Web Ready JPG-Touareg R eHybrid TGR2405_RGB_4K
Web Ready JPG-TG2380
De nieuwste assistentiesystemen

Als topmodel binnen het gamma van Volkswagen beschikt de Touareg uiteraard over de nieuwste en meest geavanceerde assistentiesystemen. Een voorbeeld is de dakbeladingssensor. Deze voorziet de rijassistentiesystemen zoals het ESC van informatie. Als de sensor bijvoorbeeld vaststelt dat er een dakkoffer is gemonteerd, kan het ESC sneller ingrijpen om de stabiliteit van de auto te waarborgen. 

Travel Assist maak gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk (tot topsnelheid). Met Park Assist Plus is de Touareg met behulp van een app op afstand in- of uit te parkeren. Trailer Assist vergemakkelijkt het manoeuvreren met een aanhanger. Night Vision verbetert het veiligheidsniveau door met behulp van een warmtecamera personen en dieren in de nabijheid van de weg vroegtijdig zichtbaar te maken. 

Alles ontdekken over de nieuwe Touareg

Wil je alles weten over wat de gloednieuwe Touareg jou te bieden heeft? Ontdek het dan op onze modelpagina.