Airco onderhoud Volkswagen

Fris de zomer in

Volkswagen Airco onderhoud

Onderhoudsbeurt en geurbehandeling vanaf €139

Blijkt na de aircocheck onderhoud nodig te zijn, is de aircocheck helemaal gratis.

Airco onderhoud Volkswagen

Regelmatig checken

Het koudemiddel in je airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. Dit verlaagt de werking van de airco en moet dus met regelmaat worden bijgevuld. Te weinig koudemiddel in de airco kan leiden tot schade aan de leidingen en compressor van de airco. Tijdens de onderhoudsbeurt checken wij de werking van de airco, de leidingen op lekkages en zorgen wij ervoor dat het koudemiddel is aangevuld. Ook voegen we een speciale fluortoevoeging toe, zodat we eventuele lekkages in de toekomst makkelijk kunnen traceren.

Geurbehandeling 

Een aircosysteem bevat luchtfilters. Na verloop van tijd hopen zich bacteriën en schimmels op die nare luchtjes kunnen veroorzaken. De geurbehandeling tijdens de onderhoudsbeurt verwijdert deze schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Onderhoud

Wij adviseren eens per drie jaar de airco te onderhouden. Je zal merken dat onderhoud nodig is, wanneer de airco er langer over doet om de auto koel te krijgen. Ook muffe geurtjes kunnen hierop wijzen. Vanaf modeljaar 2016 kost airco onderhoud € 189 i.v.m. ander koudemiddel geschikt voor deze modellen.

Airco tips 

  • Gebruik de airco het hele jaar door. Door de airco ook in de winter aan te zetten, blijft het systeem in goede conditie. Lekkages en reparaties kunnen zo voorkomen worden.
  • Schakel de airco 5 minuten voor de eindbestemming uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen. Zo ontstaan er geen nare geurtjes.
  • Zet in de zomer eerst kort alle ramen open, zodat de hete lucht kan ontsnappen. De airco hoeft zo minder hard te werken én het is sneller koel in de auto.
Airco onderhoudsbeurt

Plan jouw airco onderhoud 

In onze werkplaats. Vertrouwd en snel.