ARS4958-03 Audi voorjaarscampagne 2023 - Homepagebanner 1920x513px

Veiligheid en milieu

Audi APK

De Algemene Periodieke Keuring.

APK voor slechts € 40

De Algemeen Periodieke Keuring (APK) is in Nederland een verplichte keuring. Je Audi wordt nagekeken op de minimale veiligheids- en milieueisen, zoals verlichting, remmen en banden en registratie. 

serviceimage_as_2021_3538

Kwaliteit en zekerheid

Bij Audi kies je voor kwaliteit en zekerheid. Audi De Waal beschikt namelijk over alle kennis en specialistische apparatuur om de APK voor je Audi vakkundig uit te voeren. Én voordelig. APK bij De Waal kost slechts € 40 en wanneer je de APK combineert met onderhoud is deze gratis (exclusief wettelijke afmeldkosten à € 4,35).

Zo weer onderweg

De APK duurt gemiddeld een uur. Je kun er op wachten of met koffie en wifi verder werken. Of kies voor vervangend vervoer. Stap bijvoorbeeld gratis op een leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Dit kun je regelen tijdens het inplannen van de werkplaatsafspraak. Zo blijf je mobiel.

ARS4958-03 Audi voorjaarscampagne 2023 - Homepagebanner 1920x1080px3
APK Audi

Wat er wordt gecontroleerd

  • Verkeersveiligheid. Profieldiepte van de banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu. De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
  • Registratie. Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.

Hoe vaak moet uw auto APK-gekeurd worden?

Over het algemeen dient jouw auto elk jaar een APK-keuring te krijgen. Met een verlopen APK riskeer je een boete. Plan daarom de keuring van te voren in. Je kunt de APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. Je APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Bekijk hieronder wanneer de APK uitgevoerd moet worden.

Leeftijd van uw autoBrandstofsoort Wanneer kunt u keuren 
Jonger dan 1 januari 2005Benzine, alcohol en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005DieselEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaarAlle soortenEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005 (Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)Alle soortenElk jaar APK.

APK voor slecht € 40

Daar komt niets meer bij, dus je weet precies waar je aan toe bent. Als uit de keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn, dan nemen we altijd eerst contact met je op om de extra kosten door te nemen.

Tip: combineer de APK met onderhoud

Je kunt de APK combineren met onderhoud. Dat scheelt een extra bezoek aan de werkplaats én bij een servicebeurt is de APK gratis.* Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,35. Bovendien blijft regelmatig onderhoud het beste recept om jouw auto veilig te houden, zodat hij ook over een jaar weer makkelijk door de APK komt.

* Onderhoud dat in aanmerking komt voor deze actie: Vast onderhoud elke 15.000 km of 12 maanden of Longlife service bij maximaal 30.000 km / 2 jaar.