ATECA PA 116 (3) bew

Veiligheid en milieu

SEAT APK

De Algemene Periodieke Keuring.

Wat is een APK?

Iedere auto moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Tijdens een APK kijkt een APK-keurmeester alle zaken na die ervoor zorgen dat u zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt.

APK SEAT

Wat wordt er gecheckt?

  • Verlichting
  • Remmen
  • Spiegels
  • Uitlaatgassen
  • Carrosserie
  • Autogordels
  • Banden

Tevens wordt gekeken naar de kilometerstand, het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en gebruikte brandstof. Na de APK kunt u er dus gerust op zijn dat je precies weet in welke conditie uw SEAT is!

Hoe vaak moet uw auto APK-gekeurd worden?

Over het algemeen dient uw auto elk jaar een APK-keuring te krijgen. Met een verlopen APK riskeert u een boete. Plan daarom de keuring van te voren in. U kunt de APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. Uw APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Bekijk hieronder wanneer de APK uitgevoerd moet worden.

Leeftijd van uw autoBrandstofsoort Wanneer kunt u keuren 
Jonger dan 1 januari 2005Benzine, alcohol en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005DieselEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaarAlle soortenEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005 (Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)Alle soortenElk jaar APK.

APK bij De Waal slechts € 35

Als u uw SEAT laat keuren bij een officieel erkende dealer, betekent dat niet alleen dat u kan vertrouwen op een vakkundige keuring. De keuring wordt bijgehouden in het onderhoudsboekje waardoor het netjes geregistreerd staat. Op deze manier heeft u een handig overzicht voor toekomstig onderhoud! Bij ons kost een APK €35.

APK SEAT
APK SEAT

Zo weer onderweg

De APK duurt gemiddeld een uur. U kunt er op wachten of met koffie en wifi verder werken. Of kies voor vervangend vervoer. Stap bijvoorbeeld gratis op een leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Dit kunt u regelen tijdens het inplannen van de werkplaatsafspraak. Zo blijft u mobiel.

APK voor slechts € 35

Daar komt niets meer bij, dus u weet precies waar u aan toe bent. Als uit de keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn, dan nemen we altijd eerst contact met u op om de extra kosten door te nemen.

Tip: combineer de APK met onderhoud

U kunt de APK combineren met onderhoud. Dat scheelt een extra bezoek aan de werkplaats én bij een servicebeurt is de APK gratis.* U betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,35. Bovendien blijft regelmatig onderhoud het beste recept om uw auto veilig te houden, zodat hij ook over een jaar weer makkelijk door de APK komt.

*Onderhoud dat in aanmerking komt voor deze actie: Vast onderhoud elke 15.000 km of 12 maanden of Longlife service bij maximaal 30.000 km / 2 jaar.