Bandenwissel Audi

Met bandenhotel

Audi banden

Veilig rijden. Zuinig rijden.

Snel en eenvoudig uw banden wisselen

Goede banden zijn cruciaal voor een veilige en comfortabele rit. De banden zijn het enige contact tussen u en de weg. Zorg er daarom ook voor dat uw banden in goede staat verkeren. 

Bandenwissel Audi

Goede banden zijn essentieel

Banden kunnen makkelijk uitgedroogd raken en dit vergroot de kans op een klapband. Wanneer uw banden weinig profiel meer hebben slipt de auto sneller en dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Het is ook belangrijk om de bandenspanning goed in de gaten te houden. Wanneer dit te laag is verbruikt u meer brandstof en rijdt u dus minder zuinig. Dit is nadelig voor zowel uw portemonnee en het milieu. Bij de Waal helpen u graag met het controleren van uw banden, indien nodig repareren of vervangen we de banden direct.

Wielen Service

Waar laat u de zomer- of winterbandenset wanneer u deze niet gebruikt? Ons ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Daar kunnen de vier zomer- of winterbanden (eventueel met velgen) na een professionele wissel worden opgeslagen. Voor € 109 krijgt u één keer een setwissel en opslag per seizoen, bijvoorbeeld van november tot april. Dat is dus gemak én extra (opslag)ruimte voor een aantrekkelijke prijs. Een bijkomend voordeel hierbij is dat uw Audi gratis gewassen wordt.

Bandenwissel Audi

April tot oktober

Zomerbanden

Als het kwik boven de 7 graden stijgt, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen en natte weersomstandigheden te doorstaan. Als u in warme maanden op zomerbanden rijdt, verkort u uw remweg, vergroot u de controle over het stuur en vermindert het slipgevaar bij nat weer.

November tot maart

Winterbanden

Sneeuw, regen en ijzel - uw banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Door het speciale profiel en de flexibele rubbersamenstelling houden winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden goed staande. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, raden wij ze wel aan. Ze verbeteren de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk.

Het hele jaar

All Season-banden

Echt extreme weeromstandigheden kennen we in Nederland nauwelijks. Daarom zijn All Season-banden in ons land ook een goede optie. Deze banden zijn door hun innovatieve profiel heel geschikt om het hele jaar door te gebruiken en leveren goede prestaties op zowel droge, natte als besneeuwde wegen.

Onze prijzen

 

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs*
Band vervangen€ 25
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag€ 59
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag€ 129
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag€ 119
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag€ 179

* Prijzen: inclusief btw. Exclusief materiaal, balanceren en BEM

Bandentips

  • Het is belangrijk dat de banden goed op spanning staan voor zuiniger en comfortabeler rijden. De juiste druk kunt u in de handleiding of aan de binnenkant van de tankklep vinden. Bij winterbanden kan daar het beste 0.2 bar bij opgeteld worden. Het meten van de bandenspanning kan het beste bij een koude band gedaan worden voor een nauwkeurige meting.
  • Controleer regelmatig of u over voldoende profiel op uw banden beschikt. De minimale wettelijke profieldiepte is 1,6 mm.
  • Om ongelijke banden te voorkomen raden wij u aan om de vóór- en/of achterbanden tegelijkertijd te vervangen. Ongelijke banden zorgen namelijk voor minder grip.
  • Beschadigingen kunnen leiden tot nare situaties, controleer daarom uw Audi banden en reserveband regelmatig.
Bandenwissel Audi

Bandenwissel bij De Waal

Plan online een afspraak of neem contact op met een van onze vestigingen.